Οι δυνάμεις του LNA βομβάρδισαν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τουρκικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα της Λιβύης την Τρίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βομβαρδισμό καταστράφηκε και διάδρομος απογείωσης για τα μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη Bayraktar, τα οποία εδώ και αρκετό καιρό επιχειρούν στη Λιβύη, υπέρ των δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Tην ίδια στιγμή πάντως έχουμε μία περίεργη στάση των Ιταλών. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, κάλεσε τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, να διατάξει να σταματήσει η επίθεση των δυνάμεών του, του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει τα αντίπαλα μέρη να επιδιώξουν πολιτική λύση, μετά την ακύρωση της συνάντησής τους.

  Στενά του Χορμούζ: Αμερικανικό πλοίο άνοιξε πυρ κατά ιρανικών σκαφών

Ο Κόντε προειδοποίησε εναντίον των «κινδύνων για τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής» και «κάλεσε να εγκαταλειφθεί η στρατιωτική επιλογή», ανέφεραν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στη Ρώμη.

«Η μοναδική βιώσιμη λύση στην λιβυκή κρίση είναι πολιτική», επέμεινε ο Κόντε, απηχώντας τη θέση που εκφράστηκε στις Βρυξέλλες, όπου Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν παράλληλα χθες συνομιλίες με τον αντίπαλο του Χάφταρ, τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) Φάγεζ αλ Σάρατζ. «Θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο η Λιβύη να μετατραπεί σε θέατρο πολέμου μέσω ενδιαμέσων. Και να εξασφαλίσουμε ότι η Λιβύη δεν θα μετατραπεί σε δεύτερη Συρία», συνόψισε ο Γερμανός ΥΠ.ΕΞ, Χάικο Μάας μετά τις συνομιλίες.

  O Eρντογάν δηλώνει πως θα κινηθεί εναντίον του Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα μετά τα γεγονότα στο Al-Aqsa

Το Βερολίνο σκοπεύει να οργανώσει εντός Ιανουαρίου διεθνή σύνοδο για να αναζητηθεί λύση και να υπάρξει επάνοδος στην πολιτική διαδικασία στη Λιβύη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...