Ο δράστης του Μακελειού στην Νέα Ζηλανδία πάνω στα όπλα έγραφε TURKOFAGOS

Ο 28χρονος δράστης του μακελειού Brenton Tarrant σε τζαμί στην Νέα Ζηλανδία όπου εκτέλεσε εν ψυχρώ δεκάδες ανθρώπους, είχε γράψει πάνω στο όπλο την λέξη TURKOFAGOS.

Πάνω σε ένα από τα όπλα, τα οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό, φαίνεται ξεκάθαρα η λέξη TURKOFAGOS γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες. Οι φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο Twitter του δράστη πριν την επίθεση.

Ο Brenton Tarrant δηλώνει εθνικιστής και υπέρμαχος της «απελευθέρωσης των χωρών που ζουν λευκοί από την ισλαμική εισβολή».

Φωτογραφία του τρομοκράτη λίγο μετά τη σύλληψη του:

Ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 49 ενώ οι τραυματίες από την επίθεση ανέρχονται σε 48.

Το περιστατικό συνέβη σε τζαμί στην πόλη Κράιστσερτς όπου ο δράστης ανοίγει πυρ κατά αθώων, σκορπώντας θάνατο.

Ο «Τάραντ» μετέδωσε live στο Facebook την επίθεσή του σε ένα βίντεο συνολικής διάρκειας 17 λεπτών. Μόλις μπήκε στο τζαμί ο Τάραντ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως δίνοντας χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Διαβάστε:  UAS: Το drone νάνος που θα «τρυπώνει» παντού

Στο ίδιο βίντεο ο «Τάραντ» φαίνεται να μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο τζαμί και να πυροβολεί συνεχώς. Η πρώτη φάση της φονικής επίθεσής του κράτησε 3 λεπτά με τον ίδιο να επιστρέφει αφού πήρε νέα πυρομαχικά προκειμένου να δει αν υπάρχουν επιζήσαντες.

Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο μακελάρης είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια. «Μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο επικεφαλής της νεοζηλανδικής αστυνομίας Μάικ Μπους ανέφερε ότι συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

με πληροφορίες protothema

Loading...