Ο δρόμος της Ημισελήνου για τις Πύλες της Βιέννης περνά από την Ελλάδα… το “άλλο τουρκικό όπλο”

Η τουρκική εφημερίδα Turkiye στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αναφέρει ότι σε περίπτωση πολέμου, μισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Εξίσου αγριεμένος όπως συνηθίζει και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, πρώην “Α/ΓΕΕΘΑ”, στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος δεν δίστασε να… κάνει μάθημα περί “Γαλάζιας Πατρίδας” (Mavi Vatan) σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΝΑΤΟ που αφίχθηκαν στην Άγκυρα με σκοπό να υπάρξει αποκλιμάκωση στις σχέσεις με την Ελλάδα…

Ο Ακάρ από τη μία ανέφερε πως από την Τουρκία αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και τις σχέσεις καλής γειτονίας, όμως ζήτησε να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου!

Ποια είναι δηλαδή η αφοσίωση στο διεθνές δίκαιο της Τουρκίας; Παρότι οι προβλέψεις του σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνουν την Τουρκία, κάτι το οποίο μεταφέρουν στους Τούρκους οι συνομιλητές τους από παντού, πλην Αζερμπαϊτζάν και Κατάρ, επιμένουν ότι η όλη έννοια της “Γαλάζιας Πατρίδας” του “όλα μας ανήκουν”, είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο!

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά το ότι δεν το συζητούν καν να αναθέσουν σε κάποιον τρίτο που προβλέπεται στο διεθνές δίκαιο στο οποίο ομνύουν, δηλαδή το διεθνές δικαστήριο, να το ερμηνεύσει αποφαινόμενο περί του τι λέει και εννοεί η νομολογία του! Η Τουρκία προσπαθεί -ματαίως- να αναγνωριστεί ως αυθεντικός ερμηνευτής του δικαίου!

Κατά τα άλλα είναι οι Έλληνες “μαξιμαλιστές” και αυτό προκαλεί την αστάθεια, όρο με τον οποίο ερμηνεύουν τον στρατιωτικό καταναγκασμό που επιχειρούν για να κάνουν την Ελλάδα να υποκύψει! Οι Τούρκοι λένε καταφανώς παράνομα “τα νησιά δεν δικαιούνται θαλασσίων ζωνών πέραν των χωρικών υδάτων”, μη αφήνοντας περιθώριο στην Ελλάδα για οτιδήποτε άλλο από το να ισχυριστεί το εντελώς αντίθετο, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται σε διάταξη του διεθνούς δικαίου της θάλασσας!

Εν ολίγοις, οι Τούρκοι απαντούν με απειλή πολέμου σε μια ελληνική διαπραγματευτική θέση! Τραγικό… όσο και οι ιδεοληπτικοί που πιστεύουν στην Ελλάδα ότι υπάρχουν… “αριστερές δυνάμεις” στην Τουρκία που αντιλαμβάνονται ότι μας βάζουν κάποιοι άλλοι να τσακωνόμαστε για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα…

Ανάλυση επιπέδου νηπιαγωγείου… Υπονοείται ο Ντογκού Περιντσέκ, ο οποίος είναι η αριστερή διάσταση του τουρκικού βαθέως κράτους (και ο Ετζεβίτ που εισέβαλλε στην Κύπρο αριστερός-προοδευτικός δήλωνε) και μόλις χθες δήλωσε ότι μόνο η στρατιωτική ισχύς αποτελεί απάντηση στο πρόβλημα!

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ισχυρότερος και από τον Ερντογάν, μαζί με την δεξιά διάσταση που εκπροσωπεί ο γνήσιος φασίστας Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος! Τι άλλο πέραν της στρατιωτικής επιλογής να προτάξεις όταν έχεις απόλυτη συναίσθηση ότι όσα λες είναι η απόπειρα εξασφάλισης μανδύα πολιτικής ορθότητας στην αρπακτική σου διάθεση; Γι’ αυτό η προσφυγή σε κάποια διεθνή δικαιοδοτική αρχή είναι ουτοπική.

Το πλέον σοκαριστικό όμως είναι η αναφορά περί συστράτευσης των μισθοφόρων ισλαμιστών τζιχαντιστών στο πλευρό της Τουρκίας. Με τον τρόπο αυτό οι Τούρκοι δίνουν στην επιθετικότητα τους μια αίσθηση που παραπέμπει στις δυο φορές που βρέθηκαν στις πύλες της Βιέννης… Οι αφελείς Ευρωπαίοι, κατά πλειοψηφία αρνούνται να δουν αυτή τη διάσταση. Όχι όμως οι Αυστριακοί…

Και κάτι ακόμα… Στην αναφορά για τους μισθοφόρους από το μέτωπο της Συρίας υποκρύπτεται άλλη μια απειλή. Το μεταναστευτικό κύμα που έχει καταφέρει να εισέλθει στην Ελλάδα προ της οργανωμένης προσπάθειας απόκρουσης στον Έβρο, περιλαμβάνει πολλά “λουλούδια”.

Η ελληνική ΕΥΠ παρενέβη πολλές φορές και “τσίμπησε” σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ξένων χωρών, τζιχαντιστές που όδευαν για την Ευρώπη με την “ταυτότητα” του δύστυχου μετανάστη, ενώ προηγουμένων έκοβαν κεφάλια στη Συρία. Η λογική λέει ότι όσο καλά και να έκανε τη δουλειά της, όλο και κάποιοι ξέφυγαν.

Με απλά λόγια: Εάν υπάρξει σύρραξη, πώς γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν εν υπνώσει τζιχαντιστικά στοιχεία που θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα, π.χ. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου η Ελλάδα παλεύει για να ελέγξει, να φιλοξενήσει και να περιθάλψει τους μετανάστες – πρόσφυγες;

Πόσοι θα νιώσουν έκπληξη εάν διαπιστωθεί ότι ταΐζαμε και ποτίζαμε μακελάρηδες της Συρίας, οι οποίοι ίσως και να βρίσκονται ακόμα σε τουρκική διατεταγμένη υπηρεσία; τροφή για σκέψη και προβληματισμό, αλλά και για απόλυτη ετοιμότητα των κρατούντων…

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

defence-point.gr