Η σοκαριστική στιγμή που ένας αλεξιπτωτιστής πηδά από ελικόπτερο και χάνει με τραγικό τρόπο τη ζωή του, καθώς κανένα από τα δυο αλεξίπτωτά του δεν άνοιξε.

Συγκεκριμένα, το υλικό δείχνει τον 35χρονο αλεξιπτωτιστή, Μιχαήλ Προκόροφ να πηδά από ένα εκπαιδευτικό ελικόπτερο Mi-8 και να στροβιλίζεται προς το έδαφος.
Ωστόσο, κανένα από τα δυο αλεξίπτωτα που φορούσε, ούτε το κύριο ούτε το εφεδρικό, δεν άνοιξε, με αποτέλεσμα ο άτυχος Προκόροφ να συντριβεί στη γη.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, ο 35χρονος αλεξιπτωτιστής δοκίμασε ν’ ανοίξει το εφεδρικό του αλεξίπτωτο, αλλά αυτό είχε μπερδευτεί με το κύριο αλεξίπτωτό του, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun.

Για τον νοσοκόμο και διασώστη από τα Ουράλια της Ρωσίας ήταν το 35ο άλμα του κι όπως αποδείχτηκε και το τελευταίο.

Να σημειώσουμε ότι η ρωσική επιτροπή ερευνών ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να αποφασίσει αν πρέπει να ανοίξει έρευνα για ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια, που οδήγησε στο θάνατο του νεαρού αλεξιπτωτιστή.

«Ο καλός μου φίλος Μιχαήλ Προκόροφ πέθανε. Ήταν ένας λαμπρός και καλός άνθρωπος, πάντα έτοιμος να διασώσει κόσμο. Κάνοντας τη δουλειά του, έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές», σχολίασε ο συντετριμμένος Στάνισλαβ Κισέλεφ, συνεργάτης του άτυχου αλεξιπτωτιστή στη ομάδα διασωστών των Ουραλίων, στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

sputniknews.grLoading...