Ανοικτά προκάλεσε η Τουρκία τις ΗΠΑ να επιβάλλουν τώρα τις κυρώσεις ως αντίποινα για την ενεργοποίηση του S-400, μέσω του προέδρου της Ρ.Τ.Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Μαλάτεια σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα κατά της Ουάσιγκτον.

«Κάναμε βήματα προς το F-35. Δώσαμε προκαταβολές και εσείς δεν τα δώσατε. Και όχι μόνο δεν τα δώσατε αλλά αντίθετα μας απειλήσατε. Είπατε: “Στείλτε τα S-400 πίσω στην Ρωσία”. Δεν είμαστε κράτος με φυλές το οποίο μπορείτε να πιέσετε. Είμαστε η Τουρκία», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον κόσμο που τον παρακολουθούσε για να συνεχίσει:

  Σάλος στην Αλβανία: «Ο δικέφαλος αετός είναι βυζαντινό σύμβολο - Δεν μας εκφράζει»

Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους S-400 και δεν πρόκειται αυτή η διαδικασία να διακοπεί από καμία υπό το καθεστώς καμίας απειλής είπε ακόμη ο Ερντογάν για να προχωρήσει στη συνέχεια και ο ΄διοςσε απειλές κατά των… ΗΠΑ:

«Δεν ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε. Ότι κυρώσεις και αν έχετε στο μυαλό σας, μην μας κάνετε να περιμένουμε!» κατέληξε.

Οι δηλώσεις Ερντογάν ήρθαν ως απάντηση στην ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου την Παρασκευή ότι η πρόσφατη δοκιμή στην Σινώπη, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες στην σχέση ασφάλειας ΗΠΑ και Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

defencenet.grLoading...