Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Σάββατο τη διεθνή κοινότητα να λάβει αποτελεσματικά μέτρα κατά των ισραηλινών επιθέσεων στο τζαμί Al-Aqsa, την Ιερουσαλήμ και τα παλαιστινιακά σπίτια.

«Η Ιερουσαλήμ είναι ο ίδιος ο κόσμος, και οι Μουσουλμάνοι είναι η ίδια η ανθρωπότητα», δήλωσε ο Ερντογάν σε ένα tweet.

Είπε ότι η προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ ήταν καθήκον κάθε μουσουλμάνου. «Θεωρούμε κάθε επίθεση σε χώρους λατρείας, κυρίως στην Αλ-Άκσα, και στους Μουσουλμάνους, ως επιθέσεις εναντίον μας», είπε. «Είναι καθήκον κάθε ατόμου που αυτοαποκαλείται ανθρώπινο ον, να αντιτίθεται στους τυράννους που μολύνουν την Ιερουσαλήμ, το σπίτι του ιερού για τρεις θρησκείες».

  Ξαφνική ένταση: Πολεμικά πλοία του Ιρανικού ΠΝ κατευθύνονται στην Μεσόγειο Θάλασσα

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το να παραμείνει σιωπηλός ή να μην λάβει σημαντική στάση ενάντια στις επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ «δεν διαφέρει από το να τις στηρίξει» και ισοδυναμεί με «να είναι αξεσουάρ στην τυραννία που συμβαίνει στα παλαιστινιακά εδάφη». Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος» το Σάββατο.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είχε ξεκινήσει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση διεθνών οργανισμών. Οι συγκρούσεις στον τρίτο ιερότερο χώρο του Ισλάμ και γύρω από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που τραυματίστηκαν τουλάχιστον 205 Παλαιστίνιοι και 17 Ισραηλινοί αστυνομικοί, ήρθαν εν μέσω αυξανόμενου θυμού για την πιθανή έξωση Παλαιστινίων από σπίτια\. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ θα πραγματοποιήσει ακρόαση για την υπόθεση τη Δευτέρα.

  «Ο Έντι Ράμα παρέδωσε την ασφάλεια της αλβανικής επικράτειας στην Τουρκία!»

Ο Ερντογάν επανέλαβε το αίτημά του για όλες τις μουσουλμανικές χώρες και τη διεθνή κοινότητα με σκοπό να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα κατά του Ισραήλ, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη. «Το σκληρό τρομοκρατικό κράτος, το Ισραήλ, επιτίθεται ανελέητα και ανήθικα στους Μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «ξεκίνησε αμέσως τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αναλάβει δράση στα Ηνωμένα Έθνη, στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και όλα τα σχετικά ιδρύματα»

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

infognomonpolitics.grLoading...