Είναι γεγονός πλέον η βαθιά κρίση και το μη αξιόμαχο των τουρκικών δυνάμεων που τόσο ηχηρά διαφημίζει η Άγκυρα (για ψυχολογικούς λόγους). To ηθικό πλέον είναι στα τάρταρα και αυτό μας το επιβεβαιώνουν πλέον και τουρκικές πηγές.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκδίωξη άνω των 20.000 Τούρκων στρατιωτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι αποτελούν αριθμητικά ένα ολόκληρο σώμα στρατού.

Οι μισοί από τους στρατηγούς, τους ναυάρχους και τους ανώτερους αξιωματικούς, έχουν αποταχτεί και φυλακιστεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Δεν υπάρχουν πλέον ικανοί αξιωματικοί κατώτεροι και ανώτεροι σε ικανό αριθμό στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

  Η Αίγυπτος έστειλε τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών στην Λιβύη-Εντολή να φύγουν οι Τούρκοι

Οι περισσότεροι Τούρκου πιλότοι αποτάχτηκαν και η τουρκική πολεμική αεροπορία κάνει “εισαγωγή” Πακιστανών και αποστράτων για να καλύψει τα κενά της.

Η τουρκική Αεροπορία έχασε 265 από τους 400 πιλότους της με αποτέλεσμα ο λόγος πιλότου προς αεροσκάφος να πέσει από το 2 στο 0,8. Και οι πιλότοι δεν είναι εύκολο να εκπαιδευτούν.

“Δεν είναι δυνατή ούτε περιγραφή ούτε επιδιόρθωση της ζημίας στις τουρκικές δυνάμεις”, δηλώνουν τουρκικές πηγές.

  Ρελάνς Πούτιν, κόντρα στην παγκόσμια μείωση του πληθυσμού! Τι θέλει να πετύχει μέχρι το 2026;

Ο Ερντογάν έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ σχέδιο εκκαθαρίσεων, φυλακίζοντας, απολύοντας και θέτοντας σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς έχει χάσει την επιρροή και την αξιοπιστία του.

Το χάος στον στρατό συμβολίζει όχι μόνο την προσπάθεια να ενισχυθεί η εξουσία του στη χώρα με την βοήθεια μιας κάστα αξιωματικών που δεν θέλουν ούτε να ακούν για την δύση.

Επίσης το ψυχολογικό πλήγμα στον τουρκικό στρατό είναι τεράστιο και από τις απώλειες στον πόλεμο με τους Κούρδους. Προχθές αναφέρθηκε ότι 1005 Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν την ζωή τους σε μάχες με το ΡΚΚ για το 2020.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Πηγή pentapostagma.grLoading...