Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΗΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ… ΠΡΟΟΙΟΝΙΖΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίσει το Ρώσικο sputnik news.. Η κατάπαυση του πυρός,με την μεσολάβηση της Μόσχας και της Αγκυρας στη Συρία για δέκα ημέρες τώρα, σε μεγάλο βαθμό θεωρείται ως η καλύτερη είδηση από την αρχή του πόλεμου και, δίνει την ευκαιρία να σταματήσουν οι συγκρούσεις και να επιλυθούν τα προβλήματα.

Μετά από διαπραγματεύσεις της Μόσχας-Άγκυρας-Τεχεράνης για τη Συρία, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 29 Δεκεμβρίου ότι η συριακή κυβέρνηση και οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης είχαν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με μια εκεχειρία στη χώρα με σκοπό να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η εκεχειρία στη Συρία με την μεσολάβηση της Ρωσίας και της Τουρκία εγκρίθηκε και από τα Ηνωμένα Έθνη. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός έχει τεθεί σε ισχύ από τις 30 Δεκεμβρίου. Η εκεχειρία αναμένεται να ακολουθηθεί από ειρηνευτικές συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Αστάνα Καζακστάν αργότερα αυτό το μήνα.

ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΗΕ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Ο Τούρκος πολιτικός επιστήμονας Εμρέ Ersen, δήλωσε στο Radio Σπούτνικ: «Σήμερα ξέρουμε ότι ΗΠΑ και ΟΗΕ αποκλείονται σε μεγάλο βαθμό από τη νέα διαδικασία κατάπαυση του πυρός και δεν νομίζω να πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.» «Ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στρατιωτική υποστήριξη σε ορισμένες από τις ομάδες στη Συρία, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν θέλησαν να συμμετέχουν ενεργά στη συριακή σύγκρουση από την αρχή δήλωσε ο Εμρέ Ersen.

Σε συνέντευξη στο Σπούτνικ, ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν, Ilnur Cevik, δήλωσε ότι η συμφωνία της Μόσχας-Άγκυρας σχετικά με την Συριακή εκεχειρία «δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες για την παγκόσμια ειρήνη όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν συνεργάζονται στενά.»

«Ερντογάν και Πούτιν θεωρούνται ως οι δύο ηγέτες που συμβάλλουν στην ειρήνη της Μέσης Ανατολής. Η κατάπαυση του πυρός είναι έργο του Ερντογάν και του Πούτιν», προσθέτοντας ότι «φυσικά το γεγονός ότι το Ιράν είναι επίσης στην εξίσωση θα διασφαλίσει την επιτυχία στις τρέχουσες πρωτοβουλίες για την ειρήνη στη Συρία.»

Hellas-now.com

Loading...