Ο Ερντογάν λέει στους Τούρκους την αλήθεια που δεν λένε στους Έλληνες για αυτά που έρχονται μετά την Συμφωνία των Πρεσπών

Ï Ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò Ðñïêüðçò Ðáõëüðïõëïò(ä) óõíïìéëåß ìå ôïí Ðñüåäñï ôçò Ôïõñêßáò ÑåôæÝð Ôáãßð ÅñíôïãÜí(á) êáôá ôçí óõíÜíôçóç ôïõò óôï Ðñïåäñéêü ÌÝãáñï, ôçí ÐÝìðôç 7 Äåêåìâñßïõ 2017. (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Την ώρα που στην Ελλάδα μας παρουσιάζουν την Συμφωνία των Πρεσπών ως κάτι καλό για την Ελλάδα, στην Τουρκία ο Ερντογάν λέει την αλήθεια τους Τούρκους, η οποία αφορά και τους Έλληνες.

του Κίμωνα Χαραλάμπους
Ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσιάζεται ως «πατέρας των Τούρκων» και σε πρόσφατη ομιλία του στο Ερζερούμ, ανέφερε πως «ποτέ δεν θα κομματιάσουν, ποτέ δεν θα διαμελίσουν την πατρίδα μας».

Αυτό γιατί στο πλαίσιο ευρύτερων σχεδιασμών στην περιοχή μας ετοιμάζονται αλλαγές συνόρων και δημιουργία αυτόνομων οικονομικοπολιτικών περιφερειών με συγχώνευση εδαφών.

Η αρχή έγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών και στόχο την δημιουργία «μακεδονικής περιφέρειας», με την Θεσσαλονίκη «οικονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όπως πολλάκις την έχει αποκαλέσει ο πρωθυπουργός.

Σειρά παίρνουν, η Θράκη, το Αιγαίο αλλά και περιοχές εντός της Τουρκίας, όπως τα κουρδικά εδάφη ή ο Πόντος.

  Μαχαιροβγάλτης επτά ετών με τατουάζ την ημισέληνο επιτέθηκε σε νεαρούς στο μετρό του Συντάγματος

Οι ελεύθερες ελληνικές αλλά και οι υπό τουρκική κατοχή περιοχές του Ελληνισμού θα μετατραπούν σε κρατίδια, με στόχο την καλύτερη προώθηση των παγκοσμιοποιητικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

«Πότε Αρμένιοι τρομοκράτες, πότε τρομοκράτες που επιδιώκουν διαμελισμό, πότε ανεπαρκείς πολιτικοί, πότε με απειλές κατά της οικονομίας μας προσπάθησαν κατά καιρούς να διαταράξουν την ενότητα και την ανεξαρτησία του τουρκικού έθνους. Σχεδιασμοί εναντίον της Τουρκίας βρίσκονται πίσω από τα τετελεσμένα στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Η Τουρκία, σε αντίθεση με την Ελλάδα πασχίζει, εκτός των άλλων, να αμυνθεί, μπρος σε αυτό το ενδεχόμενο, προσπαθώντας με την πολιτική της σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο να θέσει υπό τουρκική ή ισλαμική επιρροή τις όποιες περιφέρειες δημιουργηθούν (βλ. τα περί δήθεν τουρκικής εθνικής μειονότητας στην Θράκη, τα περί δήθεν τουρκικής εθνικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα, τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο, την Κύπρο κτλ.), ελπίζοντας παράλληλα πως θα διατηρήσει (πράγμα δύσκολο) την ενότητα του τουρκικού λαού.

  Καβάλα - Κέρδισε 252.000 ευρώ στο Τζόκερ και του έκλεψαν το δελτίο

Άλλωστε, η Τουρκία εξακολουθεί να ονομάζει τα Σκόπια «Μακεδονία», καθώς επιθυμία της Άγκυρας θα ήταν η νέα περιφέρεια να έχει σλαβικό χαρακτήρα, μιας και η εξ ανατολής γείτονα διατηρεί -και δεν πρόκειται να απεμπολήσει ποτέ- σχέσεις στρατηγικής σημασίας με τα Σκόπια εις βάρος της χώρας μας.

Ο Ερντογάν προειδοποιεί, σαν «πατέρας», τους Τούρκους για τα σχέδια διαμελισμού, προετοιμάζοντας την «αμυντική πολιτική» της Άγκυρας εμπρός σε αυτό το ενδεχόμενο, σε αντιδιαστολή με την ελλαδική ηγεσία, η οποία «διατρανώνει» πως όλα βαίνουν καλώς.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

el