Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η παράνοια στην εξωτερική πολιτική του Λευκού Οίκου δεν είναι κάτι καινούργιο και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας. Όμως, τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και όσοι εκ των συνεργατών του ακολουθούν τον καταστροφικό του δρόμο στην πολιτική για τη Συρία, έφτασαν στο ζενίθ της παράνοιας.

Και μπορεί να εισέλθουν στον πόλεμο χωρίς καν να το καταλάβουν. Από τον πόλεμο που έφυγαν τρέχοντας παρουσιάζοντας αυτή την αποχώρηση ως μεγάλη νίκη, που στην πραγματικότητα ήταν στρατηγική ήττα. Προσωπικά δεν αποκλείω να τους σύρει στον εμφύλιο της Συρίας ο Ερντογάν… Επειδή είναι αυτός που είναι, θα διακινδύνευα να προβλέψω ότι αυτό είναι το σχέδιό του…

  Αποκάλυψη για την υγεία του Ερντογάν: Εγχειρίστηκε για καρκίνο

Ξαφνικά, λοιπόν, ανακάλυψαν ότι η προηγούμενη πολιτική αποχώρησης από τη χώρα και την περιοχή ήταν λάθος. Και τώρα φαίνεται ότι θέλουν να επανέλθουν, αλλά επιλέγουν λάθος δρόμο: Μέσω της Τουρκίας. Θα είναι ένα εγκληματικό λάθος.

Αίφνης, ο Ταγίπ Ερντογάν ασκεί κριτική στον εταίρο και σύμμαχό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Μόσχα απαντά με τον ίδιο τρόπο και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό επανέρχονται στο προσκήνιο οι διαφορές της Τουρκίας και της Ρωσίας για τη Συρία.

  Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης συνέλαβε έναν από τους πιο επικίνδυνους μαχητές του ISIS στη Συρία

Εάν ο Τούρκος πρόεδρος πίστευε ότι ο κ. Πούτιν θα εγκαταλείψει τον αλ Άσαντ για τα …μάτια του, είναι δέκα φορές μπουνταλάς. Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι η Σοβιετική Ένωση και τώρα η Ρωσία ορίζουν τη Συρία. Είναι δικιά τους και δεν υπάρχει περίπτωση να την απωλέσουν για χάρη κανενός.

hellasjournal.comLoading...