Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του συνέλαβαν τον Σύριο υπήκοο, Μωάμεθ Aλ-Ρουβαϊντάνι, ενώ συμμετείχε στις μάχες στον άξονα της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, Ahmad al-Mismari, ο Ruwaidani ήταν «ένας από τους πιο επικίνδυνους πράκτορες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Συρία» προτού πάει στη Λιβύη για να πολεμήσει για τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη.

«Οι μονάδες των Αραβικών Ένοπλων Δυνάμεων της Λιβύης στον άξονα της Τρίπολης, συνέλαβαν το μέλος της συριακής ISIS, Μωάμεθ αλ-Ρουβαϊντάνι, γνωστό ως« Αμπού Μπακρ αλ-Ρουβαϊντάνι», ένας από τους πιο επικίνδυνους πράκτορες του ISIS στη Συρία», δήλωσε ο Μισμάρι.

  Προειδοποιητικά “πυρά” Πατριάρχη Μόσχας σε Ερντογάν για την Αγία Σοφία: Μην το κάνεις

Είπε ότι ο Ρουβαϊντάνι είχε μετακομίσει στη Λιβύη, «υπό την αιγίδα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ως Εμίρ της Λεγεώνας του Λεβάντου», τονίζοντας ότι πολεμούσε με τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στις τάξεις των δυνάμεων από Τούρκους αξιωματικούς.

Πρόσθεσε: «Αυτό αποτελεί ακόμη περαιτέρω απόδειξη της σχέσης μεταξύ του Ερντογάν, του ISIS και των εξτρεμιστικών οργανώσεων γενικά»

exomatiakaivlepo.blogspot.com

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...