Απόρρητη έκθεση της Frontex για τον Έβρο – Το νέο σχέδιο της Τουρκίας

Τα βλέμματα ξανά στραμμένα στον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μπορεί η κρίση του κορωνοϊού να ανέβαλε προσωρινά τα σχέδια των Τούρκων, ωστόσο οι «καλοί μας γείτονες» πρόκειται να επαναφέρουν και πάλι στο προσκήνιο το μεταναστευτικό.

Κύριος αποδέχτης των προκλήσεων της Άγκυρας θα είναι για ακόμη φορά η Ελλάδα.

Δείχνοντας έτσι με τον πιο επιδεικτικό τρόπο πως οι Τούρκοι δεν πήραν το…μάθημά τους από το πάθημα του Έβρου, εμπιστευτική έκθεση της Frontex έρχεται να προειδοποιήσει για νέα κύματα «μεταναστών» στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

  Οι συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ δείχνουν 12 ν.μ. νοτίως και ανατολικά της Κρήτης

Τα παραπάνω προκύπτουν από εσωτερική, εμπιστευτικού χαρακτήρα έκθεση του Frontex Situation Centre με ημερομηνία 5 Μαϊου, που περιήλθε σε γνώση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το γερμανικό μέσο, η εν λόγω απόρρητη έκθεση αναφέρει:

«Οι περιορισμοί λόγω της Covid-19 ήρθησαν σταδιακά στις περισσότερες επαρχίες που βρέχονται από το Αιγαίο, αλλά όχι ακόμη στις επαρχίες του Τσανάκαλε, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης. Όταν αποκατασταθεί η ελευθερία μετακινήσεων σ’ αυτές τις περιοχές, μπορούμε να αναμένουμε μαζικές μετακινήσεις μεταναστών προς την κατεύθυνση των ελληνοτουρκικών συνόρων».

  Naval Group: Έκλεισε νέο «deal» για γαλλικά περιπολικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως η προγραμματισμένη έλευση αστυνομικών ενισχύσεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο «πήγε πίσω» λόγω της πανδημίας:

«Η προβλεπόμενη αποστολή άλλων 400 αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου, που είχε ανακοινωθεί από τις ελληνικές Αρχές ήδη από τις αρχές του 2020, αναβλήθηκε λόγω της κρίσης του κορωνοϊού»

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Ίσως μάλιστα τώρα, ελέω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, το καθεστώς Ερντογάν να «επενδύσει» ακόμη περισσότερα σε μία σύγκρουση με τους Έλληνες.