Ο Κοντονής στέλνει στον εισαγγελέα την «Ελεύθερη Ώρα»

Να πράξει τα δέοντα ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» στο οποίο γίνεται αναφορά στην ψήφιση από την Βουλή του αντιρατσιστικού νόμου.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής απέστειλε στην κυρία Δημητρίου την εν λόγω εφημερίδα η οποία είχε το τίτλο “Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους – ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ» και υπότιτλο «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ»» και ζητεί να προβεί στις αναγκαίες εισαγγελικές ενέργειες.

Ανακοίνωση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδα ΕΛ.ΩΡΑ εξέδωσε η Κουμουνδούρου

«Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά ελεγκτέο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αδικημάτων κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος Άγις Τάτσης με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας « Ελεύθερη Ώρα», με τίτλο: Βουλή- τραβεστί ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΚΑΘΕ ΑΔΕΛΦΗ.