Το 47% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ του στην εκ νέου διεκδίκηση της προεδρίας

Σαν εναρκτήριο λάκτισμα θα μπορούσε να θεωρηθεί για τον τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ η εγκαινίαση του νέου επίσημου ιστοτόπου του (https://www.45office.com), μια επίσημη πλατφόρμα για να παραμένει σε επαφή με τους υποστηρικτές του και να παρουσιάζει το έργο του ως πρόεδρος ενώ στην συνέχεια ακολούθησε και συνέντευξη η οποία δόθηκε εντολή από το Facebook να μην μεταδοθεί ούτε καν ως ηχητικό!

Ακόμα και τώρα που την εξουσία έχει ο Τ.Μπάιντεν τα αντίπαλα μέσα προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν αλλά όπως ο ίδιος ο Ν.Τραμπ δήλωσε στους πολίτες: “Να έχετε ελπίδα” δίνοντας ουσιαστικά το σύνθημα ότι είναι έτοιμος για την διεκδίκηση εκ νέου της προεδρίας το 2024.

Στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου εμφανίζονται πολλές φωτογραφίες του Τραμπ με διάφορες προσωπικότητες, αλλά και τη σύζυγό του Μελάνια, στρατιωτικούς και παγκόσμιους ηγέτες που τραβήχτηκαν στη διάρκεια της προεδρίας του.

“Το Γραφείο του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ έχει στόχο τη διατήρηση της καταπληκτικής κληρονομιάς της προεδρίας Τραμπ, ενώ παράλληλα προωθεί την ατζέντα του ‘Πρώτα η Αμερική’”, αναφέρει το μήνυμα στην πρώτη σελίδα.

Εξάλλου στον ιστότοπο περιλαμβάνεται μια περίληψη 850 λέξεων με τα επιτεύγματα του τέως προέδρου των ΗΠΑ και δίνεται κυρίως έμφαση στις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως τις έχει αξιολογήσει ο ίδιος, περιλαμβανομένης της ασφάλειας στα σύνορα, της ενεργειακής ασφάλειας, της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών συμμαχιών αλλά και της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Ρωσία: Προετοιμάζεται για τα «χειρότερα» λόγω των σκληρών αμερικανικών κυρώσεων

Ο τέως πρόεδρος εξακολουθεί να ασκεί σημαντική επιρροή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ενώ έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος το 2024 κάτι που σχεδόν επιβεβαίωσε και στην συνεντευξή του και ειδικότερα, ο 45ος πρόεδρος όταν ρωτήθηκε από τη νύφη Λάρα Τραμπ εάν οι υποστηρικτές του θα μπορούσαν να ελπίζουν ότι θα ξανακατέβει σε εκλογές, ο Τραμπ απάντησε:

«Να έχετε ελπίδα, αυτό μπορώ να σας πω, να έχετε ελπίδα. Αγαπάμε τη χώρα μας, αυτή τη χώρα, όλοι οφείλουμε πολλά στη χώρα μας, αλλά τώρα πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα μας».

Ο “πόλεμος” των social media

Το Facebook απέσυρε ένα βίντεο με μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος από την πλατφόρμα, έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο Tύπου της εταιρείας.

Η Λάρα Τραμπ, η οποία είναι παντρεμένη με τον γιο του Τραμπ, Έρικ, και προσφάτως εντάχθηκε στο δυναμικό του Fox News ως συνεργάτιδα, θέλησε να προμοτάρει μια συνέντευξη με τον Τραμπ για τη διαδικτυακή εκπομπή της «The Right View» με αναρτήσεις της στο Instagram.

  Ντονμπάς: Έφτασε αμερικανική στρατιωτική αντιπροσωπεία

Κατόπιν, ανήρτησε ένα screenshot από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook, με το οποίο την ενημέρωναν ότι το βίντεό της με τον Τραμπ να μιλάει αποσύρθηκε, με την εταιρεία να επικαλείται την απαγόρευση που έχει επιβάλει στους λογαριασμούς του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποκλειστεί από το Facebook και το Instagram επ’ αόριστον, για υποκίνηση βίας μετά τις βίαιες ταραχές της 6ης Ιανουαρίου από υποστηρικτές του στο αμερικανικό Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

«Βάσει του αποκλεισμού που έχουμε επιβάλει στους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram, επιπλέον περιεχόμενο που θα αναρτάται με τη φωνή του Ντόναλντ Τραμπ θα αποσύρεται και θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμούς στους λογαριασμούς του», σημειώνεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης 18 λεπτών, ο Τραμπ μίλησε, επίσης για τον Τζο Μπάιντεν και σχολίασε… πώς πέφτει από τα σκαλοπάτια της Air Force One και πόσο… «βαρετό» έχει γίνει το Twitter χωρίς αυτόν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου HarrisX για λογαριασμό της εφημερίδας The Hill περί το 47% των Αμερικανών θα τασσόταν υπέρ της συμμετοχής του Τραμπ στις εκλογές του 2024.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Η Μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ φαίνεται να αρχίζει τώρα. Ο Ν.Τραμπ είναι διατεθειμένος όχι απλά να πολεμήσει αλλά να πολεμήσει με τα δικά τους μέσα.

crashonline.grLoading...