Για ακόμα μία φορά Τούρκοι χάκερ εξαπέλυσαν χθες επίθεση, θέτοντας εκτός λειτουργείας, γύρω στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης το site του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλες κυβερνητικές ιστοσελίδες, οι οποίες επανήλθαν μετά τις 22:00, ύστερα από μιάμιση ώρα.

Επρόκειτο για τις οι ιστοσελίδες των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εξωτερικών, καθώς και αυτή του Πρωθυπουργού, της Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι μέρες, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

  Ναυμαχίες επί χάρτου από την Τουρκία – Η τακτική του «θερμού καλοκαιριού»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο ειδικός κυβερνοασφάλειας, Γιάννης Μαλτέζος, έκανε λόγο για επιθέσεις χαμηλού ρίσκου, τονίζοντας πως από τέτοιες επιθέσεις δεν τίθεται ζήτημα αποκρυπτογράφησης στοιχείων.

Πάντως έκανε λόγο για δύο ομάδες τούρκων χάκερς, που λαμβάνουν μισθό από το καθεστώς Ερντογάν, μία εκ των οποίων φέρει το όνομα «Anka Neferler».

Κανείς δεν ξέρει όμως πόσο θα το τραβήξουν οι Τούρκοι και αν η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να απαντήσει ή έστω να αμυνθεί σε περίπτωση χειρότερης κυβερνοεπίθεσης από τον νέο αυτό «μυστικό στρατό» του Ερντογάν, ώστε να μην εξαρτάται από άγνωστες ομάδες, όπως εκείνη των «Anonymous Greece», που απάντησαν εκ μέρους της Ελλάδας στις επιθέσεις των Τούρκων.

  Ο Ακάρ από Λιβύη ζητά αποστρατικοποίηση, αφοπλισμό 16 νησιών Αιγαίου ενώ στοχοποιεί και την Κύπρο

Όταν το Κράτος αδυνατεί να παρέμβει, τότε εξωθεσμικοί παράγοντες ροκανίζουν σιγά-σιγά την θέση του και ουδείς γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του καθενός.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

el.grLoading...