Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (κέντρο) υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του παχέος εντέρου το 2011 και πάσχει από επιληψία, σύμφωνα με πρώην βοηθούς και έμπιστους του καθεστώτος.

του Abdullah Bozkurt
Nordic Monitor, www.meforum.org

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός καρκινικού όγκου και πάσχει από επιληψία, μεταξύ άλλων πιθανών επιπλοκών στην υγεία του, οι οποίες μπορεί να εξηγήσουν τις, μερικές φορές, ακανόνιστες συμπεριφορές του, εκρήξεις θυμού και αντιφατικές παρατηρήσεις που προκαλούν πολλούς εξωτερικούς παρατηρητές, σύμφωνα με έρευνα της Nordic Monitor.

  Πολύ «ξύλο» στην Τουρκία από την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας – Τι είπε για Κύπρο και Λιβύη

Ακριβώς όπως ένα σύννεφο που κρύβει πώς η κυβέρνησή του ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων και θεσπίζει νόμους που χτυπούν τη διαφάνεια στη διακυβέρνηση της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν επίσης δεν πρόκειται να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, τροφοδοτώντας κάθε είδους εικασίες.

Οι βοηθοί του προέδρου τον παρουσιάζουν συχνά ως απόλυτα υγιή και υποβαθμίζουν κάθε ζήτημα υγείας που έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει υποστεί, ή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, πολλαπλά προβλήματα υγείας.

Καρκίνος

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι επέζησε από καρκίνο του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 26 Νοεμβρίου 2011 στην Κωνσταντινούπολη, όταν ήταν 57 ετών. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα της υγείας του Ερντογάν, ο καρκίνος εντοπίστηκε κατά την εξέτασή του, καθώς παραπονιόταν για πεπτικά προβλήματα και αίμα στα κόπρανά του.

  Βίντεο. Κούρδοι αντάρτες καταστρέφουν τεθωρακισμένο σε τουρκικό έδαφος με αντιαρματικό πύραυλο

Οι πηγές πήραν συνέντευξη, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, για φόβο απειλών για τη ζωή τους από την κυβέρνηση του Ερντογάν, η οποία έχει απολύσει ή / και φυλακίσει πάνω από 20.000 επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσοκόμων από το 2016.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Μετάφραση: Παντελής Σαββίδης
Πηγή: ΑνιχνεύσειςLoading...