Ο Ρώσος πιλότος που πέταξε με 700 χλμ την ώρα κάτω από γέφυρα και έγινε μύθος (εικόνα)

Το 1965 ένας πιλότος της πολεμικής αεροπορίας της Σοβιετικής Ένωσης, αποφάσισε να κάνει έναν ελιγμό με το αεροπλάνο του που έξελίχθηκε σε μύθο.

Το περιστατικό, στο οποίο συμμετείχε ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-17, σημειώθηκε στον ποταμό Ομπ της Σιβηρίας, κάτω από μία γέφυρα του Νοβοσιμπίρσκ και το παρακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Από τότε, έχει εισέλθει στα βιβλία ρεκόρ και αναφέρεται ως παράδειγμα απίστευτης εναέριας ικανότητας όσο και υπέρμετρης τόλμης.

Η 4η Ιουνίου 1965 ήταν μια καυτή, ​​καλοκαιρινή Παρασκευή στο Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας, με εκατοντάδες ανθρώπους να κάνουν ηλιοθεραπεία στις όχθες του ποταμού Ομπ.

Στη συνέχεια, από το πουθενά, ένα ασημένιο στρατιωτικό αεροσκάφος με το διακριτικό κόκκινο αστέρι στην ουρά του, κατευθύνθηκε προς το νερό με ταχύτητα 700 χλμ ανά ώρα, πετώντας τόσο χαμηλά που το νερό διασκορπίστηκε πίσω του.

Το MiG, με ύψος σχεδόν τεσσάρων μέτρων και άνοιγμα φτερών περίπου 9,6 μέτρων, έφτασε στη γέφυρα Κομουνάλνι, μια μεγάλη γέφυρα για οχήματα και πεζούς και πέταξε κάτω από την κεντρική καμάρα διαστάσεων 30×120 μέτρα.

Αφού πέρασε κάτω από τη γέφυρα, το αεροπλάνο σηκώθηκε απότομα για να αποφύγει την επόμενη κοντινή σιδηροδρομική γέφυρα, μόλις 950 μέτρα μακριά, πάνω στην οποία κινούνταν ένα φορτηγό τρένο εκείνη τη στιγμή.

Οι αυτόπτες μάρτυρες έμειναν έκπληκτοι από τον ελιγμό, αλλά οι τοπικοί διοικητές εξοργίστηκαν και διέταξαν να μη γίνει αναφορά στα μέσα ενημέρωσης. Όμως οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν και αναφορές σχετικά με το απίστευτο συμβάν κυκλοφόρησαν στη Σοβιετική Ένωση αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η διάσημη φωτογραφία

Το κόλπο του Πριβάλοφ έχει δημιουργήσει έναν μύθο λόγω της περίφημης «φωτογραφίας» που υποτίθεται ότι δείχνει τη στιγμή της πτήσης. Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία είναι ένα κολάζ που ανατέθηκε από το Μουσείο Νοβοσιμπίρσκ το 2010 και που τελικά έφτασε στο διαδίκτυο, όπου έγινε δημοφιλές τόσο στα ρωσικά όσο και στα αγγλικά τμήματα του Διαδικτύου.

Η φωτογραφία παρουσιάζει υπερβολικά τόσο το μέγεθος των κυμάτων που προκαλούνται από την πτήση χαμηλού επιπέδου του MiG, όσο και την κλίμακα του ίδιου του αεροπλάνου σε σύγκριση με τη γέφυρα. Ωστόσο, η ιστορία που λέει είναι απολύτως αληθινή.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Πηγή: sputnik