Έναν τάφο αρχαίου πολεμιστή 2.000 ετών γεμάτο από τα εντυπωσιακά όπλα του φοβερού μαχητή ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Δυτικό Σάσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου.

​Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, οι ειδικοί βρήκαν ένα σιδερένιο δόρυ και ένα ξίφος στην περίτεχνη θήκη του, που χρονολογούνται στην ύστερη Εποχή του Σιδήρου ή στην πρώιμη Ρωμαϊκή Περίοδο (1ος αιώνας π.Χ. έως 50 μ.Χ.). Ειδικότερα, η ομάδα του ASE, του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου UCL, κλήθηκε στο σημείο όταν οι εργάτες κατασκευαστικής κατά τη ανέγερση 175 κατοικιών στα περίχωρα του Γουάλμπερτον βρήκαν τον χώρο ταφής.

«Έχει γίνει πολύ συζήτηση αναφορικά με τι είδους άνθρωποι θάβονταν με την ταφική παράδοση του “πολεμιστή”. Ήταν στ’ αλήθεια πολεμιστές ή απλά λάμβαναν τις τιμές και τα στολίδια πολεμιστή; Παρά το γεγονός ότι οι εδαφικές συνθήκες κατέστρεψαν το σκελετό, τα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στον τάφο φανερώνουν πως επρόκειτο για πολύ σημαντικό πρόσωπο».

Ο τάφος του αρχαίου πολεμιστή

  Αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το εσωτερικό του πλανήτη Άρη

Τα 2.000 και πλέον χρόνια διέλυσαν τον σκελετό του πολεμιστή, ωστόσο στοιχεία ενός ξύλινου φέρετρου και κεραμικών αγγείων – κατά πάσα πιθανότητα με τροφές για το πέρασμα του νεκρού στην άλλη ζωή- βρέθηκαν στο ταφικό σημείο. Όλα τα δοχεία ήταν κατασκευασμένα από πηλό της περιοχής.

Η ομάδα των ειδικών δημιούργησε ένα τρισδιάστο μοντέλο του τάφου του αρχαίου πολεμιστή.

Δείτε το 3D μοντέλου του σημείου ταφής:

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

sputniknews.grLoading...