Ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο στο τουρκικό κανάλι AHaber, υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά τη συμφωνία με τη Λιβύη λέγοντας ότι «είναι νόμιμη»

Μετά το χθεσινό μπαράζ τουρκικών προκλήσεων για την «πειρατική»συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και τις ευθείες απειλές Ερντογάν για γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης, τη «σκυτάλη» πήρε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«H συμφωνία μας είναι νόμιμη… Με τη Λιβύη μπορούμε να κάνουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις. Κανείς δεν μπορεί να κάνει εργασίες στην ‘’υφαλοκρηπίδα μας’’ χωρίς την άδειά μας. Αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας θα τους εμποδίσουμε» απείλησε.

  Πέθανε ο Ισμαήλ Καρανταγί – Ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΣ της κρίσης των Ιμίων

Υπενθυμίζεται ότι, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μία ακόμη προσπάθεια να δημιουργήσει τετελεσμένα αλλά και να απευθυνθεί στο… εσωτερικό του ακροατήριο, «απασφάλισε» χθες, απειλώντας την Ελλάδα ενώ προανήγγειλε – αγνοώντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας – γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης.

Αφού χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την απέλαση του λίβυου πρέσβη από την Ελλάδα, προειδοποίησε ότι η χώρα μας θα πληρώσει διεθνές τίμημα.

Ο Ερντογάν, μεταξύ άλλων εξήγγειλε κοινές έρευνες με τη Λιβύη στην ανατολική Μεσόγειο και ότι η Τουρκία θα αγοράσει άλλο ένα γεωτρύπανο για νέες γεωτρήσεις βάζοντας επισήμως στο «κάδρο» και την Κρήτη.

  Μαχητικά Mig-29 στη Λιβύη χτύπησαν τουρκική φρεγάτα

Ο Τούρκος ηγέτης, μιλώντας στο TRT με φόντο την τουρκολιβυκή συμφωνία εξήγησε με ειδικούς χάρτες ποιες είναι οι προθέσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, προεξοφλώντας ότι η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί να αντιδράσει, γεγονός το οποίο – όπως είπε – την έχει τρελάνει.Loading...