Ο «βατραχάνθρωπος», που έχει παρασημοφορηθεί για την παρουσία του σε περισσότερες από 400 πολεμικές αποστολές, έσπασε το 2014 την «ομερτά», μιλώντας στο Fox για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε σε δύο συνέχειες. Έκτοτε έγινε ο γνωστός στις ΗΠΑ ως ο «The Shooter» (εκτελεστής), περιγράφοντας με καθολικό κυνισμό τη στιγμή εκτέλεσης του Μπιν Λάντεν.

«Ήταν ψηλότερος και λεπτότερος από ό,τι θα περίμενα. Το μούσι του ήταν πιο κοντό και τα μαλλιά του πιο άσπρα. Μπροστά του ήταν μια γυναίκα αλλά εγώ δεν δίστασα. Στόχευσα πάνω από τον ώμο της και πυροβόλησα δύο φορές. Το κεφάλι του άνοιξε στα δύο και έπεσε κάτω. Άνοιξε όπως ένα καρπούζι σκάει στο τσιμέντο. Τότε τον πυροβόλησα άλλη μια φορά στο κεφάλι για ασφάλεια».

  «Πες μου ποιο εμβόλιο έκανες, να σου πω πού μπορείς να πας», η νέα πραγματικότητα μετά την πανδημία

Τον ισχυρισμό του Ο’ Νιλ δεν έχει διαψεύσει ή επιβεβαιώσει έως σήμερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Λίγο καιρό αργότερα ο επικεφαλής της Naval Special Warfare Command αποδοκίμασε με επίσημη επιστολή του τις παραβιάσεις του «κώδικα» των SEAL για αυτοπροβολή, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του, με την κατηγορία αποκάλυψης διαβαθμισμένων πληροφοριών «σε πρόσωπα που δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τέτοιες πληροφορίες».

Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τον Ο’ Νιλ να κλιμακώσει την αφήγηση του, εκδίδοντας βιβλίο με τον τίτλο «Operator», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται με πάσα λεπτομέρεια στην επιχείρηση εκτέλεσης του Μπιν Λάντεν.

  2.000 Γάλλοι στρατιωτικοί σε Ε.Μακρόν: «Θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος & θα επέμβουμε»

Νωρίτερα, το 2012 άλλος ένας SEAL της αποστολής, ο Μάθιου Μπισονέτ είχε εκδώσει το «Nο Easy Day», που έγινε μπεστ σέλερ, με το ψευδώνυμο «Μαρκ Όουεν», όπου περιέγραφε λεπτομερώς την επιδρομή, αλλά δεν κατονόμαζε τον καταδρομέα που σκότωσε τον μπιν Λάντεν.

menshouse.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...