Ο Υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας πηγαίνει σήμερα στην Λιβύη; Τι μεταδίδουν ΜΜΕ του Χαφτάρ

Τη Λιβύη φέρεται να επισκέπτεται σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και συγκεκριμένα την έδρα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Βεγγάζη, σύμφωνα με αρκετές αναφορές σε λιβυκά και αραβικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ταξίδι στη Λιβύη κάνει την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας όπως αναφέρουν και πληροφορίες που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΙ και Alpha. Ο τελικός προορισμός του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών φέρεται να είναι η Βεγγάζη, πόλη που ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Καλίφα Χάφταρ.

  Έρχεται ο πρώτος ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ διαστημικός σταθμός! Ποιός θα τον χρηματοδοτήσει

Μάλιστα, επίκειται συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Στρατηγό, κατά την οποία προφανώς θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβυή και το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης με την Τουρκία.

Το συγκεκριμένο μνημόνιο η ελληνική πλευρά το έχει χαρακτηρίσει άκυρο και παράνομο και έχει ενημερώσει γι’ αυτό ακόμα και τον ΟΗΕ που έχει αναγνωρίσει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας.

Παράνομο έχει χαρακτηρίσει το μνημόνιο και η πλευρά Χάφταρ η οποία ελέγχει το 80% της χώρας και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση κατάληψης της Τρίπολης όπου εδρεύει η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας.

……….

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter