Τρεις Ισραηλινοί εργαζόμενοι συνελήφθηκαν ως ύποπτοι κατασκοπείας. Οι αρχές της Κύπρου συνέλαβαν 3 άτομα που τους προσάπτουν κατασκοπεία. Τα 3 αυτά άτομα ήταν ύποπτα για χρήση ενός van ως ενός ισραηλινού κατασκοπευτικού οχήματος.

Το van ήταν επανδρωμένο με προηγμένα συστήματα monitor παρακολούθησης και εξοπλισμό για χακάρισμα για επικοινωνία data. Η αστυνομία δήλωσε ότι οι τρεις εργάστηκαν για την εταιρεία που κατείχε το όχημα.israelnationalnews

Σύμφωνα με την haaretz. η αστυνομία δήλωσε ότι πρόκειται για δύο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 30, 35 και 41 ετών, βρίσκονταν υπό έρευνα για υποψίες παραβίασης νόμων ιδιωτικής επικοινωνίας και προσωπικών δεδομένων.

  Λιβύη: Η Τουρκία ετοιμάζει επίλεκτη ομάδα μισθοφόρων για να αντιμετωπίσει τους Ρώσους

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ Έλενα Λουκά που βρίσκεται στο Δικαστήριο, η Αστυνομία ζήτησε όπως διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών η διαδικασία για λόγους ασφάλειας του κράτους.

Από την πλευρά της η Δικαστής ζήτησε από τους δικηγόρους όπως δει τον όρκο και ανέφερε ότι δεν βλέπει λόγους για να διεξαχθεί κεκλεισμένων η διαδικασία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η “δικαιοσύνη διασφαλίζεται στο φως όταν είναι παρόντες όλοι και αυτό είναι πυλώνας ασφαλείας”.

Από πλευράς του ο Άντρος Πελεκάνος, συνήγορος υπεράσπισης έφερε ένσταση και σημείωσε ότι αποκρύφτηκε η αλήθεια από τον όρκο. Ανάμεσα σε άλλα αδικήματα είναι και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

  Η Ρωσία απάντησε στο τελεσίγραφο της Ουάσινγκτον για το START III

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα, ότι υπήρχε πρόσβαση σε 9 εκατομμύρια τηλεφωνικές συσκευές. Πολλά απ’ αυτά είναι μοναδικές διευθύνσεις, ταυτότητα κάρτας δηλαδή που αντιστοιχεί σε δίκτυο/παροχέα. Διαφάνηκε από τις έρευνες ότι κατείχαν αποτελέσματα σάρωσης κεραίας που βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...