Οι δορυφόροι αποτυπώνουν την καταστροφή στην Αχαϊα αλλά δεν εντόπισαν τον πρωθυπουργό

Η δορυφορική εικόνα των εκτιμώμενων θερμικών στιγμάτων (hot spots) απο τους δορυφόρους Suomi NPP και NOAA-20 της πυρκαγιάς στη Ζήρια, Αχαΐας το Σάββατο 31/07, την οποία δημοσιεύει το meteo.gr αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής η οποία ακόμη συνεχίζεται. Δυστυχώς ο δορυφόρος δεν έχει εντοπίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, για τον οποίο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται μεγάλη φασαρία με μία φωτογραφία του από παραλία της Κρήτης.

Αν είναι πράγματι χθεσινή φωτογραφία, υπάρχει θέμα. Κι αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός που χρησιμοποίησε μέσα των ελληνικών ΕΔ για να συμφάγει με τον Τομ Χανκς στην Αντίπαρο και μετά να πάει στην Επίδαυρο-πέρυσι τέτοιες μέρες- ή φέτος με τον “μπαταχτσή” Τ. Μπέζος που σπαταλά τα χρήματα του σε ανούσια διαστημικά ταξίδια αλλά φόρους δεν πληρώνει, να μην επιστρέφει στην Αθήνα με μια τέτοια καταστροφή.

Δεν είμαστε απ΄ αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι πρωθυπουργοί δεν πρέπει να ξεκουράζονται. Αντιθέτως. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να ξεκουράζονται εκτός Αθηνών κάθε Σαββατοκύριακο! Ειδικά σε μια χώρα που ένα σημαντικό μέρος των πολιτών της έχει να πάει διακοπές για περισσότερο από 10 χρόνια!

Κατά τ΄ άλλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε δηλώσεις του υποστηρίζει ότι «η σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης και πολύ μεγάλης προσπάθειας της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας. Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στα χθεσινά της όρια και είμαστε βέβαιοι πως με τη μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα.

Δεν ρωτήθηκε που οφείλεται η δραματική αύξηση-ρεκόρ καμμένων εκτάσεων -300%- και δασικών πυρκαγιών -160%- τους έξι πρώτους μήνες του 2021…Κάποια εξήγηση θα έχει …

militaire.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter