Σε ανελέητο «ξύλο» από τους Έλληνες ιπτάμενους στα Τουρκικά μαχητικά που προχώρησαν το μεσημέρι κατόπιν εντολών σε μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από Ελληνικά νησιά κατέληξε η προκλητική κίνηση της Άγκυρας μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη των περιβόητων πλέον διερευνητικών.

Αφορμή της εμπρηστικής Τουρκικής ενέργειας όπως εκτιμούν στρατιωτικές πηγές και όχι μόνο ήταν η επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο αλλά και η δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Αθήνα επιφυλάσσεται να προχωρήσει και αλλού σε ανάλογη ενέργεια όταν το κρίνει σκόπιμο.

Αμέσως σα να ήταν ήδη έτοιμη η Άγκυρα, το Τουρκικό επιτελείο και έπειτα προφανώς από εντολή της πολιτικής ηγεσίας έδωσε διαταγή στα Τουρκικά μαχητικά να απογειωθούν και όχι απλά να προχωρήσουν σε παραβιάσεις αλλά σε προκλητικές υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά και νησίδες. F-16 της TuAF από τα στρατιωτικά αεροδρόμια σε Κόνυα και Εσκί Σεχίρ πέταξαν προς την «καρδιά» του Αιγαίου και το σύμπλεγμα των Φούρνων. Περιοχή η οποία ανήκει σε όσες έχουν «στοχοποιήσει» οι γείτονες για να προκαλούν με υπερπτήσεις και να υπενθυμίζουν με αυτόν τον τρόπο τις παράλογες αξιώσεις τους.

  Σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν απειλεί ακόμα και με καταρρίψεις ελληνικών μαχητικών αν ξαναπεράσουν πάνω από το TCG Cesme!

Τα πρώτα Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και τη νησίδα Στρογγυλό στα 20.000 πόδια ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και δεύτερο ζεύγος της TuAF να πετά πάνω από τα ίδια νησιά στα 10.000 πόδια. Όμως τα Ελληνικά «γεράκια» που είχαν ήδη απογειωθεί από την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο ήταν εκεί και άμεσα άρχισε μια ανελέητη καταδίωξη των εισβολέων.

Τα «φαντάσματα» της 337 από τις πρώτες στιγμές της σκληρής εμπλοκής πήραν το πλεονέκτημα και «κλείδωσαν» στα σκοπευτικά τους τα Τουρκικά μαχητικά ενώ στην περιοχή είχαν ήδη φτάσει και μαχητικά από την 347 Πολεμική Μοίρα «ΠΕΡΣΕΑΣ». Οι εικονικές αερομαχίες εξελίχθηκαν εφιαλτικά για τους Τούρκους πιλότους οι οποίοι αναγκάστηκαν γρήγορα να ‘’τραβήξουν’’ στα ‘’κόκκινα’’ τους κινητήρες για να απεμπλακούν. Με μετάκαυση και ταχύτητες στο φράγμα του ήχου κινήθηκαν ανατολικά για να ξεφύγουν από το ασφυκτικό πρέσινγκ των Ελλήνων ιπτάμενων.

  Πώς φτάσαμε στην «άτυπη» πενταμερή για το Κυπριακό

newpost.gr Κώστας Σαρικάς

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...