Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και δείχνει Έλληνες και Αμερικανούς κομάντος να πραγματοποιούν άλμα ελευθέρας πτώσης από μεταγωγικό αεροσκάφος των ΗΠΑ δίνει μια μικρή μόνο γεύση από τις εντατικές συνεκπαιδεύσεις των “SOF” από τα δύο κράτη.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στον Θεσσαλικό κάμπο και έλαβαν μέρος Έλληνες επίλεκτοι στις Ειδικές Επιχειρήσεις μαζί με Αμερικανούς από την 352 Πτέρυγα Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Wing) με έδρα τη βάση της RAFΜildenhall στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Υποστήριξη για τα μαχητικά Mirage, α/φη C-27J, βλήματα MICA, Scalp και AM-39 Exocet;

Και δεν ήταν η πρώτη φορά που στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα και ΗΠΑ εκπαιδεύονται μαζί σε Ελληνικό έδαφος. Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συνεκπαιδεύσεων μεταξύ των επίλεκτων από τα δύο κράτη. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα με τις σχέσεις Αθήνας και Ουάσιγκτον να βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο, η συνεργασία έχει εντατικοποιηθεί τόσο σε συχνότητα δραστηριοτήτων όσο και ποιοτικά.

https://www.youtube.com/watch?v=xBkbkFwNs5k&feature=emb_title

  Εξαιρετικό άρθρο: Το παιχνίδι είναι χαμένο αν δεν γίνουμε Ισραήλ

newpost.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...