Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Αλβανία με έξυπνα drone Puma

Μέλη της Εθνικής Φρουράς του Νιου Τζέρσεϋ δώρισαν drone Puma στις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η είδηση ανακοινώθηκε από την Αμερικανική Πρεσβεία στα Τίρανα, όπου ανακοινώνει ότι τα “Puma” προσφέρθηκαν στις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών για το Δεύτερο Τάγμα Πεζικού.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ένας από τους στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς του Νιου Τζέρσεϋ, ο Ανθυπολοχαγός Κολλάκου, γεννήθηκε στην Αλβανία και μετοίκησε στο Νιου Τζέρσεϋ όταν ήταν έφηβος, ενώ τώρα είναι Αξιωματικός του Στρατού.

  Η AUKUS και τα πυρηνικά υποβρύχια: Πώς λειτουργούν οι «αόρατοι γίγαντες»

Για την παράδοση μέλη της Εθνικής Φρουράς του Νιου Τζέρσεϋ ταξίδεψαν στην Αλβανία αυτή την εβδομάδα για να πραγματοποιήσουν πτήσεις προσομοίωσης με τα νεοαποκτηθέντα PUMA Unmanned Aerial Systems (UAS).

Οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς του Νιου Τζέρσεϋ έχουν περάσει την εβδομάδα παρέχοντας υποστήριξη στους Αλβανούς στρατιωτικούς συναδέλφους με απογραφή, συντήρηση και εκπαίδευση στο νέο εξοπλισμό.

Για μια ακόμη φορά οι ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε εσωτερικής εξέλιξης της Αλβανίας, είτε στην άμυνα, όπου ουσιαστικά είναι και νατοϊκοί σύμμαχοι, είτε σε άλλους τομείς του αλβανικού κράτους.

  Αμερικανική τροπολογία ζητά να χαρακτηριστούν ως τρομοκράτες οι γκρίζοι λύκοι της Τουρκίας

Δείτε στο βίντεο τις δυνατότητες τους

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter