Στις περισσοτερες πόλεις και γειτονιές όπου υπάρχαν ορθόδοξες εκκλησίες, οι Σύριοι πιστοί δεν δέχτηκαν απαθείς τις πολιτικές απαγορεύσεις των μη εορτασμών στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.

Από τον κεντρικό Ιερό Ναό του Σταυρού στην παλαιά πόλη της Δαμασκού μέχρι στα χωριά της Χάμα, πραγματοποιήθηκαν μέσα στη νύχτα αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν στολισμένους με λουλούδια Σταυρούς, εις ανάμνηση της Σταύρωσης και της περιφοράς του Επιταφίου.

Ειδικότερα στη Δαμασκό, ξεσηκώθηκε όλη η πόλη καθώς δυνάμεις της Αστυνομίας που αρχικά προσήλθαν για να επιβλέψουν την κατάσταση, τελικά συμμετείχαν με τα υπηρεσιακά τους οχήματα και με αναμένουν φάρους και κλαξον στους ξέφρενους πανηγυρισμούς στα σοκάκια της πόλης.

  Χ.Ακάρ: «Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τίποτα και θα πέφτει συνεχώς σε λάθη»

Τα συριακά κανάλια κάλυψαν την εκδήλωση και έδειξαν ότι πύρινες φλόγες έβγαιναν από την οροφή του Ναού, σε μια προσπάθεια των εκεί ιερέων να μεταδώσουν το κλίμα του Επιταφίου. Επίσης έξω από τον ναό ήταν αναμμένα διάσπαρτα μεγάλα καντήλια στο πλακόστρωτο προαύλιο της Εκκλησίας, ενώ ακούγονταν τυμπανοκρουσίες.

Στην Χαμα, επίσης ο Εσταυρωμένος τιμήθηκε έστω και με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο. Αυθόρμητα οι πιστοί της Μουχαρντα, πραγματοποίησαν περιβολή του Σταυρού με τα οχήματα τους και απέδωσαν τιμή στον Ιησού Χριστό του οποίου την πίστη προσπαθούν να κρατήσουν παρά το τρομακτικό τζιχαντ που σταυρώνει μια ολόκληρη χώρα εδώ και μια δεκαετία με την υποστήριξή ΗΠΑ, ΕΕ ΝΑΤΟ

  Μετατροπή της βορ.Ελλάδας σε τουρκική επαρχία με πρωτεύουσα την Κομοτηνή & τζαμί στη Θεσ/νίκη ζήτησε ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...