Οι Σκοπιανοί ίδρυσαν «Κεντρικό Συμβούλιο Μακεδόνων» στη Γερμανία

Το «Κεντρικό Συμβούλιο Μακεδόνων», είναι πλέον και επίσημο στη Γερμανία, με σκοπό να συσπειρώσει και να εκπροσωπήσει τους Σκοπιανούς που ζουν μόνιμα στη χώρα, αποτελώντας ουσιαστικά την πρωτοβάθμια εκπροσώπηση συλλόγων που δραστηριοποιούνται σήμερα εκεί.

Τα μέλη του νεοσύστατου φορέα είναι τυπικά ορθοί αφού αναφέρονται στον εθνικό προσδιορισμό τους, που τους αναγνωρίζει η “Συμφωνία των Πρεσπών” που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα αγνοώντας τον Ελληνικό λαό που αντέδρασε.

Ο σύλλογος έλαβε πρόσφατα την έγκριση δικαστηρίου του Βερολίνου, και στους καταστατικούς του στόχους περιλαμβάνει τη διατήρηση και εξάπλωση του τον «μακεδονικού» πολιτισμού, την υποστήριξη «μακεδονικών» συλλόγων για εκπλήρωση των στόχων τους, την προώθηση του πολιτισμού των Σκοπίων στη χώρα, αλλά και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Σκοπιανών και άλλων πολιτών που ζουν στη Γερμανία.

  16χρονος Σύρος ετοιμαζόταν να αιματοκυλήσει συναγωγή στη Γερμανία

Τόσο στον τίτλο, όσο και μέσα στα άρθρα του καταστατικού που εγκρίθηκε, αποφεύγεται κάθε αναφορά σε «Βόρεια Μακεδονία» ή σε πολίτες προερχόμενους από εκεί, επιλέγοντας ευρεία χρήση των όρων «Μακεδόνων», «μακεδονικός» κ.α. .

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter