Οι Σκοπιανοί μιλούν για «Μακεδόνες στην Ελλάδα» και η Ελλάδα σπεύδει να κυρώσει τα πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Μετά τον Ζ.Ζάεφ και ο Α.Νικολόσκι έκανε προκλητικές δηλώσεις

Για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα μίλησε ο Αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικολόσκι, την ώρα που ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ «βάφτιζε» ως «Μακεδονία (σκέτο) την ποδοσφαιρική ομάδα των Σκοπίων.

Οι Σλάβοι γείτονες είναι εμφανέστατο ότι δεν σέβονται τη Συμφωνία των Πρεσπών και έχουν «ξεχάσει» το γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια»! Μάλιστα ο Αλεξάνταρ Νικολόσκι, ο οποίος επέστρεψε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά από διάλειμμα 4 ετών πήγε ένα βήμα παραπέρα την πρόκληση, καθώς είδε «Μακεδόνες» (Σκοπιανούς δηλαδή) στην Ελλάδα.

«Είμαι πάλι στο Στρασβούργο με μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τη «Μακεδονία» στη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική συνέλευση στην Ευρώπη. Όπως στο παρελθόν, ανακοινώνω ότι εδώ θα παλέψω για τα εθνικά συμφέροντα της «Μακεδονίας», καθώς και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία», έγραψε ο αντιπρόεδρος του VMRO DPMNE Αλεξάνταρ Νικολόσκι.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στους Βούλγαρους πολιτικούς είπε χαρακτηριστικά:

«Έχω μόνο ένα πράγμα να τους πω, και αυτό είναι: – Ξέρουμε ποιοι είμαστε, είμαστε Μακεδόνες, ξέρουμε ποια γλώσσα μιλάμε, μιλάμε Μακεδονικά, γνωρίζουμε την κληρονομιά και την ιστορία μας, και ανεξάρτητα από την απόφαση που λαμβάνουν αύριο, όλη η Ευρώπη ξέρει ποιοι είμαστε και τι είμαστε, και θα αντιμετωπίσουν με ντροπή για τις συνέπειες της απόφασης που λαμβάνουν. Ευχαριστώ πολύ», είπε ο Νικολόσκι στην πρώτη του παρέμβαση.

Τι είχε γράψει ο Ζ.Ζάεφ

«Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας», έγραψε χθες ο Ζόραν Ζάεφ στα social media, πυροδοτώντας νέες αντιδράσεις, αντιδράσεις τις οποίες φυσικά «αρχειοθετεί» αναλόγως.

Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα των Σκοπίων αγωνίστηκε στο EURO 2020, ως «Μακεδονία».

Σε όλο αυτό μας κάνει εντύπωση η στάση που διατηρεί η κυβέρνηση, η οποία αντί να καταγγείλει την Συμφωνία των Πρεσπών, από τη στιγμή που δεν τηρείται από τα Σκόπια, σπεύδει να κυρώσει τα πρωτόκολλά της, καθώς θα έρθουν μέσα στις επόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή.

Πρόσφατα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, είχε υποστηρίξει πως «θα περάσουν τα πρωτόκολλα για τη Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή», προσθέτοντας πως είναι «προς όφελος της Ελλάδος οι συμφωνίες».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

pronews.gr