Η τουρκική αεροπορία είναι καθηλωμένη στα αεροδρόμια και δεν μπορεί να πετάξει στον εναέριο χώρο της Συρίας για να κάνει επιχειρήσεις, γιατί τον έχουν “μπλοκάρει” οι Ρώσοι με τους δικούς τους S-400,που έχουν αναπτύξει στην περιοχή!

Επιπλέον έχουν και τα μαχητικά αεροσκάφη τους που έχουν μετασταθμεύσει στη Συρία.
Με λίγα λόγια, οι Τούρκοι έχουν μεγάλο πρόβλημα στη Συρία αναφέρει το militaire.gr.

Ιντλίμπ: Οπισθοχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων

Πίσω ολοταχώς για το κομβόι των 65 τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων που σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης κινούνταν στην επαρχία Ιντλίπ της Συρίας με σκοπό να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας για τους περίπου 600.000 άμαχους που βρίσκονται στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με αναλυτές, έμοιαζε περισσότερο με έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης παρά με ειρηνευτική πρωτοβουλία.

  Ηχηρή παρέμβαση για το θέμα της Αγίας Σοφίας έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με το Reuters που άντλησε πληροφορίες από το Συριακό Παρατηρητήριο το κομβόι δέχθηκε επίθεση από τον συριακό στρατό (με τη συνδρομή των Ρώσων) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν Τούρκοι στρατιώτες και τα στρατεύματα να οπισθοχωρήσουν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει την επιχείρηση ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν θα πρέπει να ικανοποιούν τον Τούρκο πρόεδρο που πριν από λίγες ημέρες είχε δώσει διορία στον Μπασάρ Αλ Άσαντ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Ιντλίμπ (μέχρι τέλος Φεβρουαρίου), διαφορετικά θα αναλάμβανε στρατιωτική δράση.

  Μέρκελ: Να ξεκινήσουν συνομιλίες Τουρκία και Ελλάδα για τις γεωτρήσεις στην Μεσόγειο

Μόσχα κατά Ερντογάν για τη Συρία: Δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του Σότσι

Η Τουρκία είχε υποστηρίξει τότε, ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, αλλά και ότι θα οργάνωνε μία ουδέτερη ζώνη μεταξύ των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων, και των ενόπλων ανταρτών που έχουν την υποστήριξη της Άγκυρας στο Ιντλίμπ, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

«Η Τουρκία…, υπέγραψε τα έγγραφα που έδιναν έμφαση στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και στην κυριαρχία της… Οι όροι των συμφωνιών του Σότσι υπογράφηκαν από τους δύο προέδρους πριν από έναν και πλέον χρόνο, ενώ δεν έχουν εκπληρωθεί. Μεταξύ αυτών και η δέσμευση της Τουρκίας να εγγυηθεί τον διαχωρισμό των στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και την απόσυρση του βαρέως οπλισμού», είπε ο Πεσκόφ.Loading...