Οι βαριές ποινές με τις οποίες απειλούνται Σαββίδης και ΠΑΟΚ

Οι βαριές ποινές με τις οποίες απειλούνται Σαββίδης και ΠΑΟΚ – «Φωτιά» παίρνουν εκ νέου τα πειθαρχικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα και συγκεκριμένα με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό έχοντας μάλιστα μαζί του και όπλο.

Παράλληλα, όμως, η ΑΕΚ έχει καταγγείλει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε στον Γιώργο Κομίνη: «Είσαι νεκρός», οπότε βάσει όλων αυτών –και εφόσον καταγραφούν στο φύλλο αγώνα- ο ΠΑΟΚ απειλείται να κληθεί με τα άρθρα 19 και 20 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Στο 19 αναφέρονται τα εξής:

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ήαπαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β. αφαίρεσης βαθμών και
γ. υποβιβασμός ομάδας

Στο άρθρο 20 αναφέρονται τα εξής:

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε (5), τουλάχιστον, ετών.

Διαβάστε  Απίστευτο: Δείτε τι συνέβη στον τάφο του Αγίου Παϊσίου

2. Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών ή μελών Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχων εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχου ή εντεταλμένου οργάνου με τη μορφή ηθικού ή φυσικού αυτουργού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1, 2 & 3, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,
γ) αφαίρεσης έξι (6) βαθμών και
δ) υποβιβασμός ομάδας.

Διαβάστε επίσης Γ. Σαββίδης: «Δεχόμαστε ανελέητο πόλεμο. Τέτοιο τρόπαιο βάλτε το εκεί που ξέρετε»

Πάει για διακοπή μέχρι τις δικαστικές αποφάσεις το πρωτάθλημα

Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Βέργης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα από χθες το βράδυ και αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο είναι να διακοπεί το πρωτάθλημα μέχρι να εκδοθούν τελεσίδικα όλες οι δικαστικές αποφάσεις.

Αυτές αφορούν στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ (αύριο εκδικάζεται η έφεση των «ερυθρόλευκων»), το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (για το οποίο θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο οι Θεσσαλονικείς) και πλέον το χθεσινό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που διεκόπη μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη. Το πόσο θα διαρκέσει αυτή η διακοπή θα εξαρτηθεί από τη δικαιοσύνη, που θα λάβει εντολή να κινηθεί τάχιστα.

Διαβάστε  Απίστευτο περιστατικό στη Μυτιλήνη: 19χρονη μετέφερε στη βαλίτσα της... 21χρονο

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ είχε καταθέσει σχετική πρόταση μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που δεν άρχισε ποτέ, ωστόσο δεν είχε εισακουστεί.

πηγή


Loading...