Ο μέχρι πρότινος κυβερνήτης του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου της Βρετανίας εκδιώχθηκε από τη θέση διότι χρησιμοποιούσε το επίσημο αυτοκίνητο του πλοίου για προσωπικούς λόγους.

Αντιμέτωπος με σοβαρούς μπελάδες βρίσκεται ο αρχιπλοίαρχος Νικ Κουκ-Πριστ, κυβερνήτης του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου της Βρετανίας, HMS Queen Elizabeth (Βασίλισσα Ελισάβετ) γιατί χρησιμοποιούσε το επίσημο αυτοκίνητο του πλοίου για προσωπική του χρήση τα Σαββατοκύριακα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο αρχιπλοίαρχος Νικ Κουκ-Πριστ τοποθετήθηκε σε νέα θέση. Μπορούμε μόνο να πούμε ότι ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ήταν συνεπώς ακατάλληλο να σχολιάσουμε περαιτέρω», ανέφερε στη Sun, εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού που δεν κατονομάζεται.

  Ομολογία-σοκ από την Κομισιόν: «Ο κορωνοϊός δεν είναι απειλή υψηλού επιπέδου»

Ο Κουκ-Πριστ φέρεται να εκδιώχθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα καθώς μετά από έρευνα κρίθηκε ένοχος για «σφάλμα κρίσης» σχετικά με τη χρήση του Ford Galaxy «σαν να ήταν δικό του», σύμφωνα το δημοσίευμα του βρετανικού Μέσου. Ασαφές παραμένει ποια ήταν τα προσωπικά ταξίδια που ο κυβερνήτης χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο.

Η Sun αναφέρει ότι ο 50χρονος δεν είχε προειδοποιηθεί ποτέ πως η χρήση του αυτοκινήτου για προσωπικά ταξίδια συνιστούσε παραβίαση των κανονισμών και ότι εκδιώχθηκε αφότου ανακάλυψαν την παραβίαση των κανόνων.

  Ομολογία-σοκ από την Κομισιόν: «Ο κορωνοϊός δεν είναι απειλή υψηλού επιπέδου»

Το άρθρο παραθέτει δηλώσεις βρετανικών στρατιωτικών πηγών που δεν κατονομάζει οι οποίοι κατηγορούν το Βασιλικό Ναυτικό για υπερβολική αντίδραση απέναντι στον Κουκ-Πριστ.

Ένας εξ αυτών δηλώνει ότι το Ναυτικό «θυσιάζει έναν από τους καλύτερους επιχειρησιακούς κυβερνητικούς αξιωματικούς για να εξασφαλίσει ότι είμαστε οι «καθαρότεροι όλων»» (στο πρωτότυπο: «whiter than white»).Loading...