Οι Βρυξέλλες θα χορηγήσουν 15 δισεκ. ευρώ στις χώρες της Αφρικής λόγω κορονοϊού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγγυηθεί περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να βοηθήσει τις πιο ευάλωτες χώρες της Αφρικής και του υπόλοιπου κόσμου να αντιμετωπίσουν την πανδημία του Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Μέσα σε μερικές εβδομάδες η Αφρική μπορεί να αποκτήσει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εμείς σήμερα στην Ευρώπη. Χρειάζεται τη βοήθειά μας για να επιβραδύνει τη διάδοση του ιού”, προειδοποίησε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, σε πολλές γλώσσες, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στο Twitter.

  Σφοδρή σύγκρουση Πολωνίας-Ευρώπης - «Αν η Κομισιόν ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

“Για αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγγυηθεί περισσότερα από 15 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει τους εταίρους μας σε όλον τον κόσμο να αγωνιστούν κατά του κορονοϊού”, πρόσθεσε.

Η φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε ότι “περισσότερα χρήματα θα έρθουν από τις εθνικές κυβερνήσεις”. Οι υπουργοί που είναι αρμόδιοι για θέματα ανάπτυξης καλούνται να αποφανθούν επί αυτής της πρότασης στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν αύριο Τετάρτη.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή ότι προετοιμάζεται μια δέσμη οικονομικής βοήθειας για την Αφρική και άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

  Σουδάν: Στρατιωτικό πραξικόπημα - Υπό κράτηση ο πρωθυπουργός

capital.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter