Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ προχώρησε στoν βομβαρδισμό και την ολοσχερή καταστροφή στρατιωτικής βάσης της κυβέρνησης της Τρίπολης από την οποία επιχειρούσαν τουρκικά drone και αποθήκευε τουρκικό οπλισμό.

«Τα μαχητικά του LNA διεξήγαγαν αεροπορικές επιθέσεις στην αεροπορική βάση Μίτιγκα, καταστρέφοντας τουρκικό drone, αποθήκες και θέσεις πυροβόλων όπλων» αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Τον προηγούμενο μήνα, οι δυνάμεις του Χαφτάρ έπληξαν αποθήκη με τουρκικά drones και πυρομαχικά, κοντά στην πόλη Αμπού Καμάς, στα δυτικά της Λιβύης.

  Αλλάζουν δραματικά οι ισορροπίες στη Μ. Ανατολή

Συγκεκριμένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Τουρκία-Λιβύη και μετέφερε όπλα, τουρκικά UAV και Τούρκους στρατιωτικούς συμβούλους ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο-βάση του GNA από σμήνος οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΑΕ σύμφωνα με τουρκικές και ρωσικές πηγές.

O εκπρόσωπος του LNA ανακοίνωσε τότε ότι από τις επιδρομές μόνο στην Μισράτα καταστράφηκαν 4 τουρκικά UAV και ότι είχαν σκοτωθεί Τούρκοι στρατιώτες.

Ο συνταγματάρχης του GNA, Abdulbasit Tika, σε συνέντευξη τύπου ανέφερε πως τα ΗΑΕ “οδηγούν” τον πόλεμο προς την Τρίπολη.

Ανέφερε επίσης πως “αξιωματικοί των ΗΑΕ έχουν έρθει στην Λιβύη και επιχειρούν στις περιοχές Qasir Bin Ghashir, Ras Lanuf, Al-Jufra και Al Marj” και πρόσθεσε:

” Πριν λίγες ημέρες σμήνος 30 (!) μη επανδρωμένων αεροσκαφών έφτασαν στην Λιβύη μέσω Αιγύπτου. Ηταν των ΗΑΕ και ήρθαν για να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ!

  ΠΟΥ για κορωνοϊό: Αν δεν είστε άρρωστοι ΜΗΝ φοράτε μάσκα!!! Νέο αποστομωτικό ΒΙΝΤΕΟ

Ολες οι κινήσεις των δυνάμεων του Στρατάρχη παρακολουθούνται. Θα υπάρξει σκληρή απάντηση στις επιθέσεις που δεχτήκαμε.

Ο Χ.Χαφτάρ έχει ενισχυθεί με μισθοφόρους»

Η ένταση μεταξύ της Άγκυρας και του LNA, ο οποίος ελέγχει τα ανατολικά τμήματα της αφρικανικής χώρας,, κλιμακώθηκε στα τέλη Ιουνίου, όταν ο Χαφτάρ ανακοίνωσε την κατάρριψη τουρκικής κατασκευής drone, το οποίο είχε απογειωθεί από βάση της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), κοντά στην Τρίπολη.

Από τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει εμπλακεί σε μία αέναη πολεμική σύρραξη, με αποτέλεσμα τη διχοτόμηση της χώρας. Τα ανατολικά τμήματα ελέγχονται από τις δυνάμεις του LNA, ενώ τα δυτικά τμήματα από την GNA, η οποία στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

ΠηγήLoading...