Ομιλία Τσίπρα για την…«νέα εποχή» στην Ελλάδα: «Τις καταλήψεις τις υποκινεί η ακροδεξιά – Θα ολοκληρώσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών»

Με φόντο πίσω από τον πρωθυπουργό την φράση «Νέα Εποχή», ο Αλέξης Τσίπρας θίγει μπροστά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέματα όπως η οικονομία, τα εθνικά ζητήματα αλλά και οι εκλογές.

«Η Ελλάδα μετρά ήδη τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων. Τις πρώτες 100 πραγματικά δικές μας μέρες. Οι μέρες που δεν θα ξημέρωναν ποτέ σε μια χώρα καταδικασμένη να ζήσει στην αιώνια λιτότητα και την οικονομική καχεξία, ήρθαν, σε πείσμα πολλών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας με την ομιλία του τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Καταγγελία φωτιά για ΜΚΟ: Τραβούν στημένα βίντεο με γυναικόπαιδα στην θάλασσα

Και συνέχισε:

«Υπηρετούμε συγκεκριμένα συμφέροντα και για να το πω πιο καθαρά, συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα. Για μας προτεραιότητα είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες.

Στη βάση αυτή παίρνει συγκεκριμένη μορφή το δίλημμα των εκλογών του 2019: Εφαρμόζουμε πολιτική αναδιανομής προς όφελος των ασθενέστερων, είναι αλήθεια αυτό.

Η ΝΔ δεσμεύεται να εφαρμόσει μνημονιακό πρόγραμμα χωρίς να είναι παρόντα τα μνημόνια»

Για το θέμα των καταλήψεων, ο πρωθυπουργός «έδειξε» την ακροδεξιά μονομιάς, λέγοντας πως σε εκείνους τους κύκλους οφείλονται οι καταλήψεις σχολείων της δευτεροβάθμιας για το Μακεδονικό:

  Υπουργός Εθνικής Άμυνας προς Τουρκία: Η Ελλάδα προετοιμάζεται και για στρατιωτική εμπλοκή

«Θα καλέσουμε τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της πατρίδας μας. Και θα καλέσω και τους εκπαιδευτικούς να το κάνουν αυτό, ας πάρουν μια ώρα απ’ τα μαθήματα και να δουν ποιοι ήταν αυτοί που στο όνομα της πατρίδας συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Και ποιοι είναι αυτοί που στο όνομα της πατρίδας πρόδωσαν και ξεπούλησαν την Κύπρο».

πηγηLoading...