Οργή της Τουρκίας για την καταδίκη από τον ΟΗΕ: «Αποδέχθηκαν την ελληνική μαύρη προπαγάνδα»

Η Τουρκία επιμένει στην σκληρή γραμμή παρά το γεγονός ότι υπάρχει διεθνής καταδίκη για τις προκλήσεις στα Βαρώσια.

Η Αγκυρα μάλιστα δεν διστάζει να τα βάλει με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χρησιμοποιώντας απίθανους ισχυρισμούς μέσα από ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Απορρίπτουμε την δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας» τονίζεται στην ανακοίνωση λέγοντας ότι «τέτοιες δηλώσεις βασίζονται στην μαύρη προπαγάνδα και τους αβάσιμους ισχυρισμούς της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής πλευράς, ότι η Αμμόχωστος δεν είναι έδαφος της ΤΔΒΚ (σ.σ του ψευδοκράτους των Κατεχομένων) , ότι η ΤΔΒΚ θα φέρει εποίκους στην περιοχή που «ανοίγει» και ότι θα υφαρπάξει περιουσίες».

  Άλλο και αυτό.. Ταλιμπάν με όπλα διασκεδάζουν σε λίμνη με βαρκούλες σε σχήμα κύκνου

Στην ανακοίνωσή της η Τουρκία προσπαθεί να παρουσιάσει την επέκταση του ανοίγματος- περιοχών της Αμμοχώστου, ως μία πράξη καλής θέλησης, ισχυριζόμενη ότι δεν παραβιάζονται οι προηγούμενες αποφάσεις του Σ.Α του ΟΗΕ από τις τουρκοκυπριακές Αρχές.

Κάνει λόγο εξάλλου για πιλοτικό άνοιγμα της Αμμόχωστου το οποίο δεν πρόκειται να βλάψει τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών που έχουν στερηθεί τις περιουσίες τους επί 47 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσφύγουν σε τουρκοκυπριακή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την δικαιοδοσία του ψευδοκράτους.

  Τουρκία: Τα σύννεφα σχημάτισαν μια αλλόκοτη μορφή πάνω από την Κωνσταντινούπολη - Viral το βίντεο στο διαδίκτυο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πάντως είχε αναφέρει νωρίτερα ότι με το άνοιγμα των Βαρωσίων δεν παραβιάζονται ούτε δικαιώματα ιδιοκτησίας ούτε τα ψηφίσματα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ούτε το διεθνές δίκαιο.

Δήλωσε μάλιστα πως όλες οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όχι μόνο του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, ακόμα και της Ρωσίας, γίνονται επειδή δε θέλει κανένας να αναγνωριστεί το τουρκοκυπριακό κράτος.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

newsit.gr