Το διπλό μέτωπο της ελληνικής μειονότητας

Διμέτωπο αγώνα δίνει τις τελευταίες ημέρες η ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, αντιμετωπίζοντας, από τη μία, τις διώξεις του αλβανικού κράτους και από την άλλη, την «εχθρότητα» των ελληνικών Αρχών.

Όπως καταγγέλλουν μειονοτικές οργανώσεις στην Αλβανία συνεχίζονται οι διώξεις κατά των ενεργών στα κοινά πολιτών ελληνικής καταγωγής, με τελευταίο κρούσμα την καταδίκη του Χειμαρραίου Μόντη Κολίλα σε 8,5 χρόνια φυλάκισης για διανομή αντισυνταγματικών φυλλαδίων και συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση.

  Τουρκικό UAV Bayraktar ΤΒ2 πέταξε πάνω από τη Λέσβο! (φώτο)

Απόφαση που, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών, δεν ξεφεύγει από τη διαχρονική πλέον στρατηγική εκφοβισμού και καταπάτησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με σκοπό την ήπια γενοκτονία του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ενώ θα περίμενε κανείς οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας να στηρίζονται από την Ελλάδα, η εικόνα που σχηματίζεται είναι η ακριβώς αντίθετη, καθώς τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή κάποιες μεταφορές βορειοηπειρωτών σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, κατασυκοφαντούνται.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ βορειοηπειρωτικών οργανώσεων και του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, αλλά και σε μικρότερο βαθμό του δημάρχου Ιωαννίνων κ. Ελισάφ, οι οποίοι έκαναν λόγο για εισαγόμενα κρούσματα, προκαλώντας την οργή των Βορειοηπειρωτών, προτρέποντας ομογενειακά μέσα να σημειώσουν: «Όπως ακριβώς τον οποιοδήποτε Ηπειρώτη που θα μολυνόταν σε κάποια άλλη πόλη που θα είχε επισκεφτεί δεν θα τον υπολογίζατε ως εισαγόμενο κρούσμα, το ίδιο απαιτούμε να κάνετε και για τους Βορειοηπειρώτες».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  “Χρυσή ευκαιρία” για την ΕΑΒ η πώληση των ελληνικών Mirage-2000 στη Γαλλία!

Πηγή Newsbreak.grLoading...