Οριστικό τέλος για τη δομή των Γρεβενών: Αποχωρούν οι 650 “μετανάστες”

«Αντίο» στα Γρεβενά λένε οι 650 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι διέμεναν στη δομή της περιοχής δηλαδή σε ξενοδοχεία του ορεινού όγκου.

Ο επικεφαλής της δομής φιλοξενίας Απόστολος Τσένης ανέφερε πως «κλείνει οριστικά στις 20 Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει καταρτίσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι 350 από τους πρόσφυγες που διέμεναν εκεί ανήκουν στην κατηγορία των αιτούντων ασύλου και θα μεταφερθούν σε δομές στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα ενώ οι υπόλοιποι τριακόσιοι που ανήκουν στην κατηγορία των αναγνωρισμένων προσφύγων, έχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγραφα και μπορούν να ταξιδέψουν σε όποιο μέρος της Ευρώπης επιθυμούν.

  Λόγω εθνικού πένθους ακυρώνεται η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Στο ερώτημα εάν κάποιοι εξ αυτών επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της δομής εξήγησε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «όλοι έχουν ήδη προμηθευτεί αεροπορικά εισιτήρια για διάφορες περιοχές της Ευρώπης όπου ζουν και δραστηριοποιούνται άλλοι συγγενείς τους».

Ο κ. Τσένης ανέφερε ότι θα μείνει πίσω και για λίγες μόνο ημέρες, ένας πολύ μικρός αριθμός προσφύγων στους οποίους εκκρεμούν ορισμένες γραφειοκρατικές διατυπώσεις με τα χαρτιά τους.

Η μετακίνηση των προσφύγων ξεκινά σήμερα Παρασκευή (19/2) και θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα.

  “Μπορούσε να διαφύγει, αλλά δεν το έκανε… εμβόλισε για να μας σκοτώσει”

Το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στα ορεινά Γρεβενά ξεκίνησε το 2016 μ’ ένα μικρό αριθμό προσφύγων και στην κορύφωσή του φιλοξένησε έως 1.500 άτομα, καταλαμβάνοντας όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου Των Γρεβενών.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

(φωτο αρχείου)
newsbeast.gr