Όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ευχαριστεί την κατοχική Τουρκία

Όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ευχαριστεί την κατοχική Τουρκία
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, παρέστη προχθές στα εγκαίνια του κτηρίου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη

Η Θέση του “Φ”   
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ, ΠΑΡΕΣΤΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΟΥΣ ΚΤΗΡΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ», ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ, ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ, ΕΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΕΚΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ 171 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ UN PLAZA ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ. ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕΛΤΖΟΥΚ, JONATHAN, ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΜΟΤΙΒΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΕΛΤΖΟΥΚ, ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥΛΙΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΝΧΑΤΑΝ, ΤΟ EAST RIVER ΚΑΙ ΤΟ LONG ISLAND CITY. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΟ. 

  Η Τουρκία ετοιμάζεται να χτυπήσει την ελληνική ΑΟΖ;

ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΣ παρέστη στα εγκαίνια και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών καθώς πρόκειται για τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία ενός κράτους-μέλους του Διεθνούς Οργανισμού. Και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα μπορούσε να παραστεί και να κατηγορήσει την Τουρκία. Ο Γ.Γ., ωστόσο, είπε στην ομιλία του πολλές υπερβολές. Τίμησε πέραν του δέοντος την κατοχική δύναμη, την εκθείασε. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαι προσωπικά εξοικειωμένος με την τεράστια γενναιοδωρία της Τουρκίας και της τουρκικής κοινωνίας προς τους πρόσφυγες», ανέφερε ο ΓΓ του ΟΗΕ και πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ (Τουρκία) για την υποστήριξή σας στους πρόσφυγες που χρειάζονται προστασία».

ΟΛΑ αυτά ειπώθηκαν ενώ είναι γνωστό ότι η κατοχική Τουρκία, πέρα από τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, έχει στρατεύματα στο Κουρδιστάν, στη Συρία, τη Λιβύη. Και σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, τις μεταναστευτικές ροές, ο Γενικός Γραμματέας προφανώς και γνωρίζει πως η Άγκυρα έχει εργαλοποιήσει το θέμα και εκβιάζει για κονδύλια. Εκβιάζει για να ικανοποιούνται αξιώσεις της. Έχει τον έλεγχο της στρόφιγγας και απειλεί πως θα την ανοίξει εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της. Ο κ. Γκουτέρες δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τους πολέμους, τη βία και την καταπίεση έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. «Πιστεύω ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας. Αυτή είναι μια αλληλεγγύη που μας αφορά όλους», ανέφερε.

  Ποιες θα είναι επόμενες κινήσεις των Τούρκων μετά τις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ο Γενικός Γραμματέας γνωρίζει πώς στην Τουρκία παραβιάζονται παράφορα τα δικαιώματα των γυναικών, των αντιφρονούντων, των μειονοτήτων. Προφανώς και γνωρίζει πως στη χώρα αυτή υπάρχουν σοβαρά ελλείμματα δημοκρατίας και το καθεστώς Ερντογάν αποτελεί μόνιμη πηγή αποσταθεροποίησης για την περιοχή. Μόνιμη απειλή για τους γείτονες. Όλα αυτά, όμως, είναι λεπτομέρειες για τον Γενικό Γραμματέα. Προέχει το καλόπιασμα της κατοχικής δύναμης. Και αυτή η προσέγγιση προφανώς και έχει επιπτώσεις και στα άλλα ζητήματα, όπως είναι το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. 

philenews.com

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter