Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ποιος περίμενε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα προστάτευε τον δικηγόρο του, τον Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έκανε όλη τη «βρώμικη δουλειά» στο όνομα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών;

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, που δοξάστηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001, αλλά πιά εισήλθε στο δρόμο του χρήματος, (νόμιμου και παράνομου), είναι αυτός που έκανε τις συμφωνίες εκ μέρους του κ. Τραμπ με την Τουρκία και την Ουκρανία. Και όχι μόνο αυτές τις συμφωνίες. Βρίσκεται και πίσω απ’ όλες τις βρώμικες επιθέσεις εναντίον των Δημοκρατικών και γενικά των αντιπάλων του.

Όταν την Τρίτη το βράδυ, μιλώντας με τον Μπιλ Ο’Ρέιλι, που εκδιώχθηκε από το κανάλι FOX λόγω των πολλών σεξουαλικών επιθέσεων σε ανυπεράσπιστες γυναίκες την εποχή της παντοδυναμίας του, ο κ. Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε οδηγίες στον Ρούντι Τζιουλιάνι -επαναλαμβάνω ότι είναι ο προσωπικός του δικηγόρος- να ενεργήσει εκ μέρους του στην υπόθεση της Ουκρανίας και στην αναζήτηση επιβλαβών πληροφοριών σε βάρος του υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. Θυμίζω ότι ο γιος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, εργάστηκε για την εταιρεία φυσικού αερίου ενός Ουκρανού διεφθαρμένου ολιγάρχη. Μία πράξη απαράδεκτη τη στιγμή κατά την οποία ο πατέρας του ήταν ο αντιπρόεδρος της υπερδύναμης.

  Λαβρόφ: Ο Χαφτάρ είναι έτοιμος να υπογράψει εκεχειρία αλλά ο Σαράτζ αρνείται

Ο κ. Τραμπ άδειασε τον κ. Τζουλιάνι, αλλά ουδείς τον πίστεψε. Διότι οι τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας είναι αποκαλυπτικές για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποκαλύψει τις «βρωμιές» του κ. Μπάιντεν στην πρώην σοβιετική δημοκρατία. Αν υπάρχουν στοιχεία, ο πρώην αντιπρόεδρος τελειώνει. Θα αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών…

“Όχι δεν του έδωσα οδηγίες», ισχυρίστηκε ο κ. Τραμπ. «Ο Ρούντι είναι ένας πολεμιστής. Είναι πιθανό να είδε κάτι, διότι συνεργάζεται με την Ουκρανία για χρόνια.”
Και αυτός ο ισχυρισμός είναι προβληματικός. Διότι ο κ. Τζουλιάνι ανέπτυξε σοβαρές και ισχυρές σχέσεις με την Ουκρανία μετά την εκλογική νίκη του κ. Τραμπ. Μέχρι τότε οι δουλειές του ήταν ασήμαντες.

  Τουρκικό ελικόπτερο Shikorsky συνετρίβη στο diyarbakir

hellasjournal.com

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...