Παγκόσμια πρωτοτυπία: Ελληνικό ραντάρ εντοπίζει μικροσκοπικά Drones (Βίντεο)

Το πρώτο ελληνικής σχεδίασης, ανάπτυξης και κατασκευής ραντάρ επιτήρησης ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ)

Το ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ είναι ένα ραντάρ συνεχούς κύματος διαμόρφωσης συχνότητας (Frequency-Modulated Continuous Wave radar (FMCW)), το οποίο εφαρμόζει τεχνική Doppler. Το radar μπορεί να λειτουργήσει υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και μπορεί να εντοπίσει κινούμενους στόχους. Η δε εμβέλεια του ελληνικού radar είναι τουλάχιστον 10 χλμ η οποία μπορεί να αυξηθεί εφόσον απαιτηθεί από το χρήστη…

Το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα ή να διασυνδεθεί με σύστημα επικοινωνίας Wi-Fi επιτρέποντας την διασύνδεση περισσότερων συστημάτων επιτήρησης ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, καθώς και την μετάδοση της εικόνας σε άλλους χρήστες, οπουδήποτε και αυτοί βρίσκονται μέσα από το δίκτυο επικοινωνιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά αυτό τον τρόπο, αριθμός συστημάτων επιτήρησης ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ μπορούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο επιτήρησης, καλύπτοντας σημαντική έκταση. Επιπλέον το radar ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ μπορεί να αξιοποιηθεί για τον εντοπισμό και παρακολούθηση συστημάτων Drones, τα οποία ομολογουμένως αποτελούν την νέα διάσταση της εναέριας απειλής στο σύγχρονο πεδίο της μάχης, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας κατά κρίσιμων υποδομών.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter