Η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ έχει προκαλέσει την αντίδραση της Κύπρου, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς με τα προηγμένα, ισραηλινής κατασκευής, drones Aerostar.

Η Εθνική Φρουρά Κύπρου ενισχύεται σημαντικά, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέκτησε νέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ισραηλινής κατασκευής, με την ονομασία «Aerostar» ως απάντηση στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Δημοσίευμα της σελίδας i-hls αναφέρει ότι τέσσερα drone αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων απέκτησε η Εθνική Φρουρά, τα οποία είναι ισραηλινής προέλευσης και σκοπός τους είναι η παρακολούθηση της κυπριακής ΑΟΖ.

  Μάζης: «Ο Ερντογάν ξεφτιλίζει τη Δύση»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Λευκωσία δήλωσε ότι τα drone θα επιχειρούν στα κυπριακά χωρικά ύδατα σύμφωνα με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου.

Τα drones Aerostar
Τα UAV είναι της εταιρείας Aerostar. Η αεροναυπηγική εταιρεία αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα drone έχουν καταγράψει πάνω από 250 χιλιάδες ώρες πτήσης σε 4 διαφορετικές ηπείρους.

Το UAV με καύσιμο μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί αυτόματα. Μπορεί επίσης να πλοηγηθεί σε περιοχές όπου ενδέχεται να εμποδίζονται τα σήματα GPS. Το Aerostar έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 450 κιλών, με αντοχή πτήσης έως και 12 ωρών πτήσης άνω των 250 χιλιομέτρων. Το UAV έχει μέγιστο υψόμετρο 18.000 πόδια και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 50 κιλών.

  ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Η εκπαίδευση των Ιπταμένων, ιδού η πρόταση των Καναδών της CAE

Ορισμένα από τα πιθανά ωφέλιμα φορτία UAV περιλαμβάνουν τους δείκτες λέιζερ, τα ραντάρ συνθετικής διάτρησης, τους ηλεκτρονικούς και υπερύθρων αισθητήρες και άλλα προηγμένα ωφέλιμα φορτία.

Το drone έχει ένα ευέλικτο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, καθιστώντας έτσι δυνατή την αντιστοίχηση των σωστών και πιο κατάλληλων ωφέλιμων φορτίων προς τη λειτουργία του UAV.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...