Έπειτα από ερώτηση που έθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλος σχετικά με «προμήθειες στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία» ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κλήθηκε να απαντήσει.

Ο ΥΕΘΑ διευκρίνισε αναφέρθηκε στις νομικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες δρομολογούνται οι όποιες αποφάσεις και διαδικασίες προμήθειας στρατιωτικού υλικού, διευκρινίζοντας τα «κακώς κείμενα» αναφορικά με την όποια παρουσία τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι: «Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν προκύπτει δυνατότητα άμεσου αποκλεισμού ή έμμεσου περιορισμού συμμετοχής σε ανοικτό διαγωνισμό ελληνικών ή ευρωπαϊκών εταιρειών, που προσφέρουν υλικά αλλοδαπής προέλευσης, περιλαμβανομένων και των υλικών που προέρχονται από τουρκικές εταιρείες ή και υλικών που παράγονται από ευρωπαϊκές εταιρείες σε εργοστάσιά τους, που είναι εγκατεστημένα στην εν λόγω χώρα».

  Συνάντηση Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ – Τι ερευνά η αστυνομία

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν διαπιστωθεί προμήθειες υλικών τουρκικής προέλευσης για τον εφοδιασμό και την κάλυψη αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...