Εντείνεται η ανησυχία στην Ιταλία, όπου εξαπλώνεται ραγδαία ο κορωνοϊός, χτυπώντας καμπανάκι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα κρούσματα του κορωναϊού στην γειτονική χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή έχουν αγγίξει τα πενήντα εννέα, έχοντας υπερτριπλασιαστεί σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, με τις αρχές να έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων από την ιογενή πνευμονία.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι διαγνώσθηκε και στο Μιλάνο, ασθενής (ο πρώτος στην πόλη αυτή) θετικός στον ιό. Αρκετές πόλεις στα βόρεια της χώρας βρίσκονται σε άτυπη απομόνωση λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή από την Ιαπωνία ότι 23 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess εγκατέλειψαν το πλοίο χωρίς να περάσουν από τους ιατρικούς ελέγχους για τον ιό Covid-19.

Όλα αυτά χωρίς να συνυπολογιστεί το νέο δεδομένο σχετικά με την περίοδο επώασης του ιού, καθώς ένας 70χρονος στην επαρχία Χουμπέι παρουσίασε συμπτώματα 27 κι όχι 14 ημέρες μετά τη μόλυνση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στο μεταξύ, ανησυχεί για την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο ιός στο Ιράν και για τους κινδύνους που υπάρχουν για άλλες χώρες, όπως ο Λίβανος.
Ραγδαία εξάπλωση

Τα 59 έχουν αγγίξει τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία μέχρι αυτή την στιγμή έχοντας υπερτριπλασιαστεί σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, με τις αρχές να έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων από την ιογενή πνευμονία.

Το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα το δικαστήριο του Μιλάνου θα παραμείνει κλειστό. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, στο Μιλάνο διαγνώσθηκε, ο πρώτος ασθενής θετικός στον ιό.

Η μεγάλη, ετήσια έκθεση γυαλιών που έπρεπε να ανοίξει τις πύλες της σε λίγες ημέρες στην ιταλική συμπρωτεύουσα, ακυρώθηκε.
Μέτρα σε περιοχές του Βορρά- «Μην φιλιέστε» ζήτησε επίσκοπος από τους πιστούς

Σε σειρά περιοχών του ιταλικού Βορρά, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας.

  Αν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος της χάνει την Ιταλία… προειδοποίηση Κόντε

Ο επίσκοπος της Πιατσέντσα, ζήτησε από τους πιστούς να μην φιληθούν σε ένδειξη χριστιανικής αγάπης, αύριο, στο τέλος της λειτουργίας και να λάβουν την καθολική θεία κοινωνία με το χέρι, και όχι με το στόμα.

Στους δέκα δήμους της Λομβαρδίας στους οποίους σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, απόψε θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα διασκέδασης.

Στο μεταξύ, ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε, στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη.

Στόχος του συμβουλίου, να εξετασθεί η λήψη νέων, έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
Diamond Princess : Επιβάτες εγκατέλειψαν το πλοίο χωρίς να περάσουν από τους ιατρικούς ελέγχους

Την ανησυχία εντείνει περαιτέρω, η παραδοχή της Ιαπωνίας, ότι 23 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess εγκατέλειψαν το πλοίο χωρίς να περάσουν από τους ιατρικούς ελέγχους για τον ιό Covid-19.

«Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη για το επιχειρησιακό σφάλμα εκ μέρους μας που προκάλεσε την κατάσταση αυτή», δήλωσε ο ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δηλώνοντας ότι οι εν λόγω επιβάτες θα περάσουν και πάλι ιατρικούς ελέγχους για τον ιό.

Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας επέτρεψαν αυτήν την εβδομάδα σε 970 άτομα να αποβιβασθούν από το πλοίο έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν.

Ομως, μεταξύ των ανθρώπων που αποβιβάσθηκαν, δύο Αυστραλοί και μία Ισραηλινή βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στις χώρες τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περί τους εκατό επιβάτες που βρέθηκαν σε στενή επαφή με τους επιβάτες που έχουν προσβληθεί στο Diamond Princess άρχισαν σήμερα να αποβιβάζονται και να τίθενται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Επιβάτες και μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου επαναπατρίσθηκαν: 32 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 6 στην Ρουμανία, 2 στην Ελλάδα.Loading...