Παπακώστα. Τα Εξάρχεια είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού

Μετά το επικοινωνιακό σόου στα Εξάρχεια με την εκκένωση δύο κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να συντηρεί το κυβερνητικό αφήγημα περί «μηδενικής ανοχής» φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει την περιοχή ως τη Μονμάρτη της πρωτεύουσας.

Η κ. Παπακώστα κλείνοντας τα μάτια στις καθημερινές επιθέσεις κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια κατά αστυνομικών, ξεχνώντας το φιάσκο με την επιχείρηση του Λιμενικού για την οποία ήταν ενήμερη η ΕΛ.ΑΣ., επιλέγει να επαναφέρει ενόψει εκλογών το δόγμα ότι η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική.

«Άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους.

Κάποιοι έχουν «επενδύσει» στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα»αναφέρει με συνέντευξή της στο ΑΠΕ.

Διαβάστε:  ΑΔΑΕ: Ρεκόρ παρακολουθήσεων τηλεφώνων επί ΣΥΡΙΖΑ - Συνταρακτικά στοιχεία

Για εμένα, προσθέτει,«τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».