Ο μέχρι σήμερα Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος ανακοίνωσε την παραίτησή από το σχήμα λόγω προχωρημένης ηλικίας του.

Ο ιεράρχης σημάδεψε τα πέτρινα χρόνια των Μνημονίων με τις συνεχείς πολιτικές και κοινωνικές παρεμβάσεις του και κράτησε ψηλά την σημαία της Ελληνορθοδοξίας.

Σήμερα τέλεσε την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων.

Επικρατέστερος για τη διαδοχή του φέρεται ο ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Ιερώνυμος, συνεργάτης του κ.Αμβρόσιου, που θεωρείται άνθρωπος ευρύτερης αποδοχής.

  Λαθρομετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Καλύμνου με βάρκες και μετά τις βούλιαξαν

Η παραίτηση

Η παραίτηση υπογράφηκε χθες 17 Αυγούστου, ημέρα που χειροτονήθηκε Δεσπότης και αύριο κατατίθεται επισήμως στην Ιερά Σύνοδο.

Μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησής του, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Οι διώξεις

Στις 28 Ιανουαρίου 2019, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου αποφάσισε την ενοχή (!) του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό ιστολόγιό του και είχε επικρίνει την προπαγανδιστική λαίλαπα υπέρ της ομοφυλοφιλίας.

  Λαθρομετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Καλύμνου με βάρκες και μετά τις βούλιαξαν

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, σύμφωνα με όσα είχαν δημοσιευθεί εκείνη τη μέρα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Το σύστημα ποτέ δεν του συγχώρησε την σταθερή στάση του υπέρ της πατρίδας, των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών και της ελληνικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...