Να πάρουν πίσω τα όπλα που δόθηκαν στους Κούρδους αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες η Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, μετά από συνομιλίες με τον σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον επισήμανε ότι η Τουρκία περιμένει από τις ΗΠΑ να αποσύρουν τα όπλα που δόθηκαν στους Κούρδους.

Ο Μπόλτον δήλωσε ότι βρέθηκε χθες στο Ισραήλ διαβεβαιώνοντας το εβραϊκό κράτος ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα εγκαταλείψουν τη Συρία μέχρις ότου η Τουρκία συμφωνήσει να μην επιτεθεί σε συμμαχικές κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία και μέχρι να νικηθούν οι υπόλοιποι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

  Aταυτοποίητα αεροσκάφη βομβάρδισαν την αίθουσα επιχειρήσεων τούρκικου στρατού στην αεροπορική βάση al-Watiya στη Λιβύη

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιτάχθηκε στη δήλωση του Μπόλτον και αρνήθηκε να τον συναντήσει για όσα είπε για την προστασία των συριακών Κουρδικών δυνάμεων.

«Η Τουρκία αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιστρέψουν τα όπλα που παραδίδονται στη Συρία στα οπλοστάσια του Πενταγώνου.

Αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο για την ασφάλειά μας αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Καλίν στους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Η τουρκική πλευρά υπέβαλε επίσης τη σχετική έκθεση στην αμερικανική αντιπροσωπεία σχετικά με τα «εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους τρομοκράτες (σ.σ όπως τους χαρακτηρίζουν) του YPG στη Συρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος.



Loading...