Πατάει πόδι ο Τραμπ! Πόσο περιθώριο δίνει για την απόσυρση των δυνάμεων από την Συρία

O Πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να δώσει περιθώριο 4 μηνών στο Πεντάγωνο ώστε να αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις από το έδαφος της Συρίας.

του ανταποκριτή μας Δημήτρη Φιλιππίδη

Αυτό αποκάλυψε σε ρεπορτάζ η εφημερίδα New York Times στο χθεσινό της φύλλο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πρόεδρος Τραμπ ενημέρωσε τον Στρατηγό Paul J. LaCamera κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Ιράκ, πως θα χρειαστούν κάποιοι μήνες ώστε η αποχώρηση από την Συρία να γίνει υπό καθεστώς ασφάλειας ώστε να κλεισουν και οι όποιες εκκρεμότητες και να μην προκύψουν προβλήματα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sean Robertson, σε δηλώσεις του προσπάθησε να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, ενώ και ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Garrett Marquis, επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχαμε γράψει και στο crashonline το Σάββατο, πως ο Στρατηγός. Joseph Dunford και ο ειδικός διαμεσολαβητής για την Συρία Πρέσβης James Jeffrey θα συνοδεύσουν τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας John Bolton σε ταξίδι στο Ισραήλ και Τουρκία για να συζητήσουν τις παραμέτρους της αποχώρησης από την Συρία αλλά και τις σχέσεις με την Τουρκία και την διευρυμένη συνεργασία με την Αγκυρα σε στρατιωτικό επίπεδο.

πηγή

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter