Περίεργοι ήχοι «βγαίνουν» από τη Γη και φτάνουν στο Διάστημα!

Ενώ ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης μετακινείται όλο και πιο γρήγορα με κατεύθυνση προς τη Σιβηρία, τρομακτικές δονήσεις και περίεργοι ήχοι φτάνουν στο Διάστημα.

Ο μαγνητικός βόρειος πόλος, ο οποίος διαφέρει από τον γεωγραφικό, είναι το σημείο στην επιφάνεια της Γης προς το οποίο «δείχνουν» όλες οι μαγνητικές πυξίδες. Καθώς οι γεωφυσικές συνθήκες στο εσωτερικό της Γης συνεχώς μεταβάλλονται, ο βόρειος μαγνητικός πόλος μετακινείται κάθε χρόνο.

Οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι αυτά τα 180 χρόνια μετά την ανακάλυψή του, ο πόλος μετακινείται βαθμιαία με ρυθμό σχεδόν 15 χιλιομέτρων ετησίως, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι ερευνητές αποδίδουν τη μετακίνηση σε μια ελικοειδή στήλη λιωμένων υλικών που ανεβαίνει από τα έγκατα του πλανήτη.

Μια νέα μελέτη παρουσιάζει, τώρα, τον ήχο του μαγνητικού πεδίου της Γης, υποστηρίζοντας ότι ο πλανήτης μας είναι ένα γιγαντιαίο τύμπανο. Το μαγνητικό πεδίο που προστατεύει τον πλανήτη από τρομερές ηλιακές ώσεις, ακούγεται σαν χτύπος καρδιάς ή σαν νερό ή σαν τύμπανο από ζελατίνα, περιγράφουν τον ήχο οι επιστήμονες.

Διαβάστε:  Πώς μετέτρεψαν το WatsApp σε… όπλο κατασκοπείας

(Πηγή: sputniknews)

Loading...