Η πιο ακριβή αεράμυνα του κόσμου ηττήθηκε από drones! Η Σαουδική Αραβία ζητά βοήθεια

Οι καιροί αλλάζουν και ακόμα και οι πιο ακριβές αεράμυνες κρίνονται ανεπαρκείς να αντιμετωπίσουν την νέα επιθετική τεχνολογία που λέγεται drones. Η Σαουδική Αραβία έχει πληρώσει δισσεκατομύρια στις ΗΠΑ για την αεραμυνά της, αλλά παρόλα αυτά ηττήθηκε. Οι πύραυλοι που μετέφεραν τα drones ήταν σοβιετικής σχεδίασης της δεκαετίας του 60′

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν ζήτησε σήμερα από τη Νότια Κορέα να βοηθήσει να ενισχυθεί το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας του ύστερα από τις επιθέσεις σε δύο πετρελαϊκές μονάδες, όπως ανακοίνωσε η προεδρία στη Σεούλ.

  «Τινάζει την μπάνκα στον αέρα» το Ισραήλ με αμυντικές δαπάνες 1,5 δισ. δολαρίων

Το αίτημα διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν, που εξέφρασε τη λύπη του για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις καθώς και τη στήριξή του στην παγκόσμια μάχη κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του.

Η Νότια Κορέα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εισαγωγής αργού πετρελαίου και καλύπτει περίπου το 30% των αναγκών της με ποσότητες από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Μουν προσφέρθηκε να συνδράμει στις προσπάθειες ανοικοδόμησης ενώ ο πρίγκιπας διάδοχος δήλωσε ότι έχουν αποκατασταθεί τα δύο τρίτα των υποδομών και ότι η παραγωγή θα έχει επανέλθει «100%» μέσα σε 10 ημέρες, σύμφωνα με την προεδρία της Νότιας Κορέας.

  Ερσάν Σανέρ: Δείτε το ροζ βίντεο που «έκαψε» τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους

«Ζήτησε βοήθεια για να εδραιωθεί το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές επιθέσεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter